Rămas bun, Gheorghe Şoană!

Gheorghe “Genu” Şoană s-a născut la Iaşi, pe 11 iunie 1945 şi a decedat la Bucureşti, pe 17 septembrie 2018. A fost general român în rezervă, care a iubit în permanenţă sportul, fiind specialist în rugby, box, scrimă, gimnastică, handbal, karate tradiţional şi fotbal. A învăţat la Şcoala Medie nr. 5 “Ilie Pintilie” din Iaşi şi a studiat apoi secţia de “Artilerie şi Rachete” la Academia de Înalte Studii Militare de Comandă şi Stat Major.
După ieşirea la pensie din armată, în 1995, a lucrat ca redactor sportiv la Radio România Iaşi, timp de peste 20 ani. A colaborat la ziarul Evenimentul din Iaşi, dar şi la alte publicaţii din România. În urmă cu cinci ani s-a mutat de la Iaşi la Bucureşti, cu întreaga familie, colaborând în continuare la posturile de radio din Capitală. A editat două cărţi de sport, “Dan Irimiciuc – Muşchetarul de bronz” (în 2002) şi “55 de ani de rugby la Iaşi” (în 2007).
A muncit în presa sportivă din România până în ultimul an de viaţă, fiind şi membru al Asociaţiei Presei Sportive din România de peste 20 ani. A dus numele României pe toate meridianele lumii, prin comentariile făcute pe calea undelor. Din păcate, o boală necruţătoare l-a învins!

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în linişte şi pace! Genu, nu te vom uita niciodată!

Dan Teodorescu – Iaşi