Breaking News

Ploaie de medalii

marieaLa Grand Prix-ul de lupte greco-romane de la Zagreb, România a participat cu cinci sportivi, din care patru au urcat pe podium, iar Vlad Mariea chiar pe cea mai înaltă treaptă

Ionuţ Barbu

Cu o linişte internă dată de un nou mandat pe patru ani pentru fosta şi actuala conducere, Federaţia Română de Lupte a început în forţă anul 2017, testând potenţialul celor mai valoroşi luptători pe care îi are la o serie de competiţii internaţionale de mare anvergură. Rezultatele au fost chiar peste aşteptări, sportivii români reuşind să prindă podiumurile tuturor competiţiilor la care au participat.
După seria de naturalizări a unor luptători străini de valoare, care au adus FR Lupte o medalie olimpică şi un buget pe măsură în anul 2017, preşedintele Pârcălabu a trecut la obiectivul principal al noului mandat, acela de a pregăti luptători români capabili să aducă o medalie olimpică şi de la Tokyo 2020. În acest sens, în martie, luptătorii români au participat la o serie de competiţii internaţionale puternice, de unde s-au întors cu o „zestre” de medalii impresionantă.

Tinerii-n luptă

pircalabu-steagLa Grand Prix-ul de lupte greco-romane de la Zagreb, România a participat cu cinci sportivi, între care şi vicecampionul mondial de juniori din 2016, Vlad Maria, dar şi Alin Alexuc, cel mai bine cotat luptător român al momentului. Dacă Alin Alexuc Ciuraru a luat medalia de bronz la categoria 130 kg, tânărul legitimat la CSA Steaua, Mariea, înscris la 75 de kg., a confirmat încă o dată marile aşteptări pe care conducerea federaţiei le are de la el, reuşind o evoluţie remarcabilă pe tot parcursul competiţiei. În finală, luptătorul din Câmpulung Muscel l-a devansat şi pe niponul So Sakabe, reuşind astfel să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Şi ceilalţi sportivi români care au participat la această competiţie au avut prestaţii solide. La 66 kg, Mihai Radu Mihuţ a obţinut medalia de argint, după ce a pierdut finala în faţa americanului Alejandro Sancho (scor 3-5), performanţă remarcabilă ţinând cont că luptătorul pietrean era la prima competiţie internaţională de top cu lotul de seniori, el urmând să participe luna viitoare la Campionatul European de tineret din Ungaria. „A fost prima mare competiţie internaţională puternică a acestui sezon, iar luptătorii români au avut evoluţii solide, care ne dau mari speranţe pentru viitor. Am participat cu cinci sportivi şi am luat patru medalii, din care una de aur, prin Vlad Mariea, care este deja o certitudine pentru luptele româneşti. Alin Alexuc şi Ilie Cojocaru au luat medalii de bronz, iar Mihuţ medalie de argint, ceea ce demonstrează că luptele româneşti sunt pe drumul cel bun”, a declarat secretarul general al federaţiei, Alin Grigore.

Doi copii de aur la juniori

La turneul internaţional de juniori şi cadeţi de la Dorog, Ungaria, care s-a desfăşurat în prima parte a lunii martie, cu participarea a 16 ţări, România s-a clasat pe poziţia a treia în clasamentul pe naţiuni. Asta în special datorită evoluţiilor juniorilor Irinel Botez şi Lenard Berei, ambii reuşind să câştige medalia de aur la categoriile la care au participat. În competiţia rezervată cadeţilor, Mihai George (categoria 58 kg) şi Teodor Cristian Chira (100 kg) au obţinut medalii de argint. „A fost un turneu extrem de puternic, cu multe ţări participante, iar rezultatele sportivilor noştri ne dau încredere privind o participare fructuoasă la cele două mari întreceri internaţionale de anul acesta, Campionatul European şi Campionatul Mondial de juniori II”, a spus Valerică Gherasim, antrenorul lui Chira.

Alte turnee cu participare românească, alte performanţe

scena-luptaTurneul de la Kalingrad, Rusia / Marin Filip şi Andrei Dukov au câștigat medaliile de bronz ale categoriilor 57 kg si 61 kg la puternicul turneu seniori lupte libere.
Turneul dela Kiev, Ucraina / George Bucur a câștigat finala categoriei 65 kg, fiind premiat de arbitrul internațional Gyarmati Ferenc, delegat oficial din partea Federației Internaționale UWW; Alin Alexuc a obținut locul III şi medalia de bronz a categoriei 130 kg lupte greco romane.
Turneul de la Galabovo, Bulgaria / Sportivii Jeaca Răzvan-Cristian cat. 38 kg şi Erik Gomboş 42kg. au obținut locul III si medalia de bronz la Turneul Internațional juniori mici, lupte libere, Zlati Dinev Roydev.
Turneul de la Istanbul, Turcia / Alexandra Anghel a cucerit medalia de bronz a categoriei 69 kg la Turneul internațional Yasar Dogu, din capitala Turciei.

leave a reply