Jocurile Nationale Special Olympics in premiera la Iasi, in aceasta vara

In aceasta vara, in perioada 1 – 4 iunie, au loc in premiera la Iasi Jocurile Nationale Special Olympics, editia a IX-a. Evenimentul este dedicat sportivilor cu dizabilitati intelectuale si este organizat de goo, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi, Fundatia Casa Sperantei si Fundatia Sportului Iesean.
Editia Jocurilor Nationale Special Olympics de la Iasi include 4 tipuri de competitii sportive: atletism, bocce, inot si mers prin apa, cu preliminarii care vor avea loc in primele 2 zile ale evenimentului si finale cu acordare de premii in zilele de 3 si 4 iunie. Un moment inedit al evenimentului il va constitui ceremonialul “Flacara Sperantei” din seara zilei de 2 iunie, cu aprinderea si purtarea flacarii de catre mari sportivi de performanta, care sa transmita comunitatii iesene si nu numai, ideea ca integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati prin sport este foarte importanta pentru ca sportul insufla energie, incredere in sine si bucuria de a trai. 
Jocurile Nationale Special Olympics vor inregistra prezenta a 250 de sportivi din toata tara, din care 100 de sportivi vor fi din judetul Iasi. Numarul de voluntari implicati in acest eveniment, la organizarea competitiilor sportive si evaluarea starii de sanatate a participantilor va fi pe masura: 250 de voluntari, ceea ce indica un raport de 1 la 1 intre acestia si sportivi. 70% dintre voluntari vor fi elevi de la Liceul cu Program Sportiv si studenti de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport si Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”.
„Ma bucur ca am reusit sa aducem la Iasi, pentru prima data, un eveniment de asemenea anvergura destinat persoanelor cu dizabilitati. Am sustinut intotdeauna principiul egalitatii de sanse si dreptul fiecaruia dintre noi de a-si indeplini visul. Sunt convins ca institutiile implicate in organizarea evenimentului, fie ca vorbim de DJST Iasi, fie ca vorbim de autoritatile locale, isi vor da tot concursul pentru a sustine si a cinsti cum se cuvine efortul si determinarea acestor minunati sportivi”, a declarat Lector. Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, Coordonator pentru Sport si Tineret Regiunea NE.