Fete de elită

Echipa de Fed Cup a României  – Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu – a învins categoric reprezentativa Serbiei și s-a calificat în Grupa Mondială II

“Suntem fericite că am adus puţină bucurie românilor de Paşte”, a fost mesajul Soranei Cîrstea imediat după superba ei victorie în faţa Bojanei Jovanovski, care a asigurat echipei de Fed Cup accederea în Grupa Mondială II.  “Team-ul de aur” al României care a reuşit performanţa să treacă din zona Europa-Africa în Grupa Mondială II a fost alcătuit din Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu. Plus “liantul” echipei, căpitanul-nejucător Alina Cercel Tecşor. “Secretul a constat în faptul că am reuşit să le pun la aceeaşi masă”, declara la începutul anului preşedintele FR Tenis, George Cosac. Aşa am avut ocazia să asistăm în duminica de Paşte la o horă a bucuriei pe zgura Terenului Central de la Arenele BNR, cum demult nu au mai văzut cele câteva mii de spectatori din Bucureşti, plus milioane de telespectatori. Care au renunţat la obiceiurile pascale pentru a fi alături de “fetele de aur” ale României.

Spirit de sacrificiu românesc

Înainte de confruntare se punea întrebarea dacă Jelena Jankovic va veni sau nu la Bucureşti. Având în vedere şi relaţiile ei nu tocmai bune cu Ana Ivanovic, Jelena a anunţat că se va concentra pe programul personal. Astfel, Serbia a venit cu Ana Ivanovic, Bojana Jovanovski, Jovana Jaksic și Nina Stojanovic, plus căpitanul-nejucător Dejan Vranes. În tabăra noastră domneau armonia, motivaţia şi optimismul. “Fetele au realizat în februarie valoarea echipei. Acum avem un alt stil de a aborda lucrurile. E cea mai valoroasă echipă pe care am aliniat-o vreodată”, spunea încrezătoare, înaintea întâlnirii cu Serbia, “sufletul” echipei, Alina Tecşor. Afirmaţia ei era completată de “monstrul sacru” al tenisului mondial, Ion Ţiriac:  “Vom avea ocazia să urmărim meciuri susţinute de cea mai bună echipă de jucătoare pe care România a avut-o vreodată”. La rândul său, George Cosac afişa optimism. „Este un meci care oricând ar fi putut fi o semifinală de Grupă Mondială şi cred că a sosit timpul să ne măsurăm forţele cu cele mai bune echipe din lume. Alina Tecşor e foarte încrezătoare, fetele se simt bine în echipă”.

Articolul complet il puteti citi in Revista Sport in Romania Nr. 8–mai 2014.