Au inceput acreditarile pentru tragerea la sorti a Turneului EURO 2012

Tragerea la sorti finala a Campionatului European UEFA EURO 2012 va avea loc la Palatul Artelor „Ucraina” din Kiev, pe data de 2 decembrie 2011, ora 19:00 (ora Romaniei).

Cele 16 echipe care vor participa la Turneul Final al EURO 2012 vor fi impartite in patru grupe de cate patru (de la A la D).

Astfel, vor fi create patru urne, gazdele fiind asezate pe primele pozitii in doua dintre acestea: Polonia va fi A1, iar Ucraina D1. De asemenea, campioana en-titre Spania va fi tot cap de serie in a treia grupa, in timp ce echipa nationala cu cel mai bun coeficient dintre echipele calificate, realizat dupa incheierea preliminariilor, va conduce a patra urna.

 

Celelalte 12 echipe ramase vor fi alocate in celelalte trei urne in functie de coeficienti. Tragerea la sorti va incepe cu Urna 1 (unde se vor afla Spania si echipa cu cel mai bun coeficient), din care se va extrage prima pozitie din grupele B si C. Tragerea va continua cu Urna 4, de unde va fi alocata cate o echipa fiecarei grupe consecutiv, de la Grupa A la Grupa D. Aceasta procedura va fi repetata apoi pentru Urna 3 si Urna 2.

Reprezentantii presei scrise si posturile radio si TV nedetinatoare de drepturi pot solicita acreditarea prin intermediul linkurilor catre portalul F.A.M.E. pentru presa scrisa si radio-TV, incepand cu data de 3 octombrie 2011.

Media: https://media.fame.uefa.com

Posturile Radio si Televiziunile nedetinatoare de drepturi:
https://broadcasters.fame.uefa.com

Toti reprezentantii media si/sau companiile acestora care nu detin un cont F.A.M.E. trebuie sa se inregistreze la serverul FAME, iar dupa ce inregistrarea acestora a fost aprobata, trebuie sa solicite acreditarea. Jurnalistii de tip „free-lance”se pot inregistra pe http://www.uefa.com/MIUFAMEregistration.

Televiziunile nedetinatoare de drepturi si posturile radio sunt invitate sa contacteze Serviciul de Acreditare Media al UEFA la adresa de email fame_accreditations@uefa.ch pentru detalii legate de politica CFOU (persoana responsabila pentru inregistrarea si coordonarea cererilor de acreditare ale unei companii).

Termenul limita pentru acreditare este joi, 17 noiembrie 2011. Emailurile de confirmare vor fi trimise catre solicitanti pana la sfarsitul lui noiembrie 2011.

Cererile primite dupa termenul limita nu vor fi luate in considerare. In cazul anularii prezentei la eveniment din cauza unor evenimente neprevazute, va rugam sa contactati imediat Serviciul de Acreditare Media al UEFA, la adresa:
fame_accreditations@uefa.ch. Neprezentarea la eveniment fara un anunt in prealabil va fi luata in considerare pentru viitoare evenimente UEFA.