Asociaţia Presei Sportive deplânge dispariţia lui Thierry Roland

Asociaţia Presei Sportive din România îşi exprimă profundul regret pentru dispariţia celebrului comentator sportiv francez Thierry Roland, decedat pe 16 iunie 2012, în urma unui accident vascular cerebral.

Cu o carieră de 57 de ani în jurnalismul sportiv, Thierry Roland a comentat 13 Campionate Mondiale de Fotbal, 9 Campionate Europene, având la activ peste 1300 de meciuri. De asemenea, a mai comentat atletism, box şi a participat la mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice.

A format un cuplu celebru alături de Jean-Michel Larqué, participând la marile succese ale reprezentativei Franţei. De remarcat faptul că ultimul meci pe care l-a comentat a fost Franţa – România pe 6 septembrie 2011, la inaugurarea Arenei Naţionale.
Thierry Roland ar fi trebuit să ia parte şi la EURO 2012, dar şi-a anulat deplasarea în Ucraina în ultimul moment, nefiind refăcut complet după o operaţie de calculi biliari. Simbolic, a trecut în eternitate în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce vizionase victoria cu 2-0 a Franţei asupra Ucrainei în partida care a avut loc la Doneţk.

Asociaţia Presei Sportive din România a trimis o scrisoare de condoleanţe către Uniunea Jurnaliştilor Sportivi din Franţa.