APS condamnă plagiatul în presa sportivă

Asociaţia Presei Sportive din România a luat notă de practica unora dintre portalurile aparţinând portofoliului Inform Media de a plagia articole din alte publicaţii sportive româneşti.

Portalurile din portofoliul Inform Media unde aceste incidente au fost observate includ sport365.ro, tion.ro, bihon.ro, aradon.ro şi alte site-uri locale. Printre publicaţiile afectate de această practică se află cele mai mari site-uri româneşti de sport şi de ştiri.

Iată doar câteva exemple, din câteva sute:

http://www.sport365.ro/becali-daca-nu-revenim-in-ghencea-jucam-la-ploiesti/231202
http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/steaua-nu-revine-in-ghencea-la-ce-varianta-cosmar-se-gindesc-conducatorii-305676.html

http://www.sport365.ro/jandarmii-si-au-ridicat-tribunele-in-cap-dupa-ce-au-batut-un-fan/231876/
http://www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/video-jandarmii-care-au-provocat-furia-ultrasilor-din-intreaga-lume-un-fan-este-batut-cu-bestialitate-iar-camarazii-sai-dezlantuie-iadul-in-tribune-9263907

http://www.sport365.ro/wozniacki-o-nuca-tare-pentru-halep/231987/
http://tv.eurosport.ro/tennis/storynews_sto3165596.shtml

APS ia atitudine împotriva acestor obiceiuri care dezonorează deontologia profesională de jurnalist şi sunt contrare legislaţiei din Romania. Avertizăm Inform Media că în România aceste fapte intră sub incidenţa Legii 8/1996 cu privire la drepturile de autor. Din respect pentru profesie, Asociaţia Presei Sportive intenţionează să ofere suport publicaţiilor şi companiilor care au fost afectate de acţiunile de plagiat.

Consiliul Asociaţiei Presei Sportive