Ziaristul sportiv maramureşean Florin Matei s-a stins din viaţă la 42 de ani!

Florin Matei de la „Graiul Maramureşului” a scris sute, mii de articole sportive, în special despre rugby. Era un as în această disciplină sportivă a forţei, inteligenţei, fair-play-ului şi bărbăţiei.

Peste o lună de zile ar fi împlinit 42 de ani, însă Cel de Sus l-a chemat la El. Ce soartă tristă a avut, spunem noi, aici pe pământ. Însă Dumnezeu are planurile lui. Prietenul Florin Matei a fost membru fondator (1 aprilie 1999) al filialei Maramureş a Asociaţiei Presei Sportive, preşedinte prof. Ion P. Pop. Să spunem că Florin a intrat în presa scrisă în anul 1994, când a debutat la ziarul „Clipa”, condus de regretatul Radu G. Ţeposu, apoi a trecut la „Nord Magazin” , pe la Radio „Galaxia”, ca pe urmă să fie fidel cotidianului „Graiul Maramureşului”.

Era un prieten bun, cultiva prietenia şi bunul simţ, era modest şi scump la vorbă deşi era tobă de carte în ce priveşte anumite ramuri sportive. Se comporta exemplar cu mai tinerii colegi şi corespondenţii ziarului. Îmi aduc aminte de un meci al rugbiştilor băimăreni cu Dinamo Bucureşti, iar eu nu aveam formaţiile. Imediat mi-a făcut rost de lista oficială cu jucătorii, ba mai mult m-a dus la sfârşitul meciului în vestiarul băieţilor noştri care se bucurau pentru o victorie categorică obţinută cu bucureştenii, să ne bucurăm alături de ei. Era prietenul trupei lui Apjok şi Lucaci. Se cunoşteau de atâta timp…

Îi transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate, în special fetiţei lui de care era tare mândru şi îi spunem un ADIO acum când se desparte de această lume pe care el, jurnalistul FLORIN MATEI, a iubit-o cu toţi porii lui! Dumnezeu să te odihnească în pace!

Gelu Dragoş

Baia Mare