AIPS Sport Media Awards 2022: Tot ce trebuie să știți despre categoria „Presă scrisă”

Au început înscrierile pentru cea de-a cincea ediție a AIPS Sport Media Awards, concursul organizat de Asociația Internațională a Presei Sportive adresat jurnaliștilor sportivi din întreaga lume. Ca în fiecare an, vor fi mai multe categorii de concurs, iar data limită pentru trimiterea materialelor este 14 octombrie 2022. În articolul de față, vă prezentăm ceea ce trebuie să știți despre categoria „Presă scrisă”, o categorie la care jurnalismul românesc a avut doi laureați la edițiile precedente.

Există două categorii principale pentru presa scrisă: Best Column (Editorial) și Best Colour Piece. Înscrierea în oricare dintre aceste două categorii vă va oferi posibilitatea, în cazul în care lucrarea dvs. este selectată, să ajungeți în finală și să revendicați unul dintre primele trei premii în bani. Există, de asemenea, o categorie adresată tinerilor jurnaliști sub 30 de ani (Young Reporters), pentru cei născuți după 1 ianuarie 1993, care doresc să participe voluntar la această categorie specială.

Categoria Young Reporter Writing oferă o bursă la un eveniment sportiv internațional de top pentru un singur câștigător.

Toate articolele înscrise în competiție trebuie să fi fost publicate în intervalul 5 noiembrie 2021 – 14 octombrie 2022.

Descrierea pentru Best Column

„Un articol care arată o opinie informată și care demonstrează cercetare, relevanță, autoritate și o viziune originală asupra unui subiect”. Prin urmare, Best Column este rezervată articolelor cu opinie, editorialelor și articolelor de opinie, plus relatări personale la persoana întâi. Una dintre cele mai frecvente greșeli este trimiterea unor articole care nu se potrivesc acestei categorii. Asigurați-vă că trimiteți opera în categoria potrivită.

Descrierea pentru Best Colour Piece

„Un articol care surprinde emoția unei ocazii în și în jurul lumii sportului și care arată pregătire, creativitate, reportaj remarcabil și un fler pentru povestire”. Prin urmare, această categorie se aplică materialelor lungi, caracteristicilor, reportajelor, profilurilor și interviurilor.

Câte materiale poate trimite în competiție un participant?

Solicitanții sunt limitati la maximum două înscrieri în toate categoriile. Pentru fiecare înscriere vor fi necesare un formular de înscriere online separat și materiale justificative. Puteți încărca două articole în aceeași categorie, dar în cazul în care ambele intrări sunt selectate în lista scurtă, doar una dintre lucrările dvs. poate avansa în primii 10 finaliști.

Câmpurile de completat în formularul de trimitere

Fiecare formular de trimitere are un câmp pentru Titlu (titlul original al poveștii tale) și Descriere. În descriere, puteți explica despre ce este povestea, contextul poveștii dvs. (provocări cu care v-ați confruntat, valoarea publicării, repercusiuni) și puteți adăuga toate informațiile suplimentare care pot fi valoroase pentru juriu. Cu cât descrierea dvs. este mai detaliată, cu atât înțelegeți mai bine contextul pentru juriu.

Pentru fiecare înscriere vor fi necesare un formular de înscriere online separat și materiale justificative. Organizatorii vor lua în considerare doar acele fișiere trimise în câmpurile „Fișier de trimitere” sau „Link de trimitere”, unde se potrivesc și „Titlu” și „Descriere”.

Trebuie precizat că participarea este deschisă tuturor jurnaliștilor profesioniști, fie că sunt angajați la o organizație de presă sau sunt liber profesioniști.

Cererile de înscriere pot veni de la deținătorii de carduri AIPS, precum și de la cei care nu sunt membri ai asociației, dar trebuie să provină din una dintre cele 161 de asociații naționale afiliaye la AIPS.
Participarea este complet gratuită.

Puteți încărca un fișier în formularul de trimitere. Fișierul trebuie să fie în format PDF (nu JPEG). Organizatorii îi roagă pe participanți să se asigure că dacă articolul a apărut pe mai multe pagini, PDF-ul conține articolul complet. Nu vor fi acceptate PDF-ul separate pe pagină.

Deși engleza este limba oficială a Premiilor AIPS, pot fi trimise articole în orice limbă. Cu toate acestea, traducerea în limba engleză este recomandabilă, deoarece acest lucru va accelera procesul de jurizare. Vă puteți trimite lucrarea și apoi adăuga o traducere în limba engleză într-o etapă ulterioară.

Important pentru participanții la categoria Young Reporter

Participanții la categoria Young Reporter trebuie să fie născuți la sau după 1 ianuarie 1993. În același timp, toți participanții trebuie să fie persoane care au împlinit cel puțin 18 ani la 5 noiembrie 2021. Rețineți că această categorie este opțională, puteți alege pentru a utiliza una dintre trimiterile dvs. aici sau le utilizați pe ambele în categoriile senior. De asemenea, fiind o categorie specială, va fi acceptat un singur material de participant. Dar există posibilitatea să înscrieți al doilea material la una dintre celelalte categorii principale.

Premii la categoria Presă scrisă pentru jurnaliștii români

De la lansarea AIPS Sport Media Awards și jurnaliștii români s-au numărat printre laureați. La prima ediție, printre premianți s-a aflat și președintele APS, Dumitru Graur, la categoria Best Column (Editorial), cu materialul „Lacrimi de comentator bătrân”, publicat în revista Sport în România.

Un an mai târziu, jurnalista Andreea Giuclea ocupa locul al doilea la Editorial. S-a înscris în concursul AIPS cu materialul „Cum împăcăm legenda lui Kobe Bryant cu acuzațiile de abuz sexual. Sau cum învățăm să privim idolii sportivi mai complex”, publicat pe site-ul lead.ro.