Breaking News

COMUNICAT

Președintele APS a primit recent, prin mail, o solicitare din partea gazetarilor Andrei Crăițoiu și Dan Udrea, reprezentând cotidianul Gazeta Sporturilor, pe care o prezentăm în continuare, în integralitatea sa. 

SOLICITARE

Bună ziua,

Domnule președinte al Asociației Presei Sportive din România, Dumitru Graur, Gazeta Sporturilor singurul ziar de sport din România, fondat în 1924, vă solicită să oferiți un punct de vedere oficial în urma declarațiilor făcute de fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, domnul Christoph Daum, într-un interviu pentru site-ul www.fanatik.ro. 

Redăm cu exactitate declarațiile domnului Daum: “Eu cred că Becali nu face personal nicio presiune. El face presiune prin intermediul media. Cred că mituieşte o parte din mass-media şi cred că există oameni de media plătiţi de el care să acţioneze în favoarea lui. Regret că nu au fost oamenii independenţi astfel încât să i se împotrivească. Cred că unii au ales doar să tacă şi i-au lăsat pe Becali şi oamenii lui să îşi facă treaba”.

Ca președinte al Asociației Presei Sportive din România vă rugăm și vă solicităm un punct de vedere oficial asupra acestor declarații făcute de domnul Christoph Daum. Mai mult, vă adresăm întrebarea dacă Asociația Presei Sportive din România pe care o conduceți, va lua vreo poziție publică în privința acestor declarații defăimătoare la adresa jurnaliștilor din țara noastră. 

Cu mulțimiri,

Redăm mai jos punctul de vedere al Consiliului Asociației Presei Sportive din România

Către Gazeta Sporturilor, în atenția dlor Andrei Crăițoiu și Dan Udrea

Consiliul Asociației Presei Sportive a luat act de declarația riscantă a dlui Christoph Daum, fostul selecționer al echipei României, prezentată în interviul acordat publicației „Fanatik”.  Remarcăm poziția în general pozitivă a declarațiilor dlui Daum despre țara noastră și despre oamenii pe care i-a cunoscut în timpul mandatului său la cârma selecționatei, însă regretăm atacul direct la adresa  unor gazetari de sport, pe care-i acuză că ar putea fi mituiți de dl. George Becali. Nu îi este permis nimănui să facă asemenea declarații fără a proba acuzele grave, sub incidența legii penale. În numele tuturor membrilor APS (dar și a acelor jurnaliști sportivi care deocamdată nu fac parte din asociație), jigniți de asemenea insinuări generale, Consiliul APS îi cere dlui Daum să-și ceară scuze public sau să precizeze exact pe cine a vizat prin aceste acuze. 

Pe altă parte, avem satisfacția că şi tinerii gazetari pot descoperi acum rolul pe care asociația noastră profesională îl poate juca în spațiul public, întru apărarea intereselor profesionale și demnității jurnaliștilor sportivi, conform art. 8 din Statutul APS. Îi așteptăm așadar pe toți gazetarii sportivi nemembri APS să se înscrie în asociația noastră, care a aniversat recent 90 de ani de la înființare. Numai împreună ne vom putea apăra meseria și demnitatea!

Președinte APSR,

Dumitru Graur

leave a reply