Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv, marcată de AIPS

Asociația Internațională a Presei Sportive (AIPS) urmează să sărbătorească cea de-a 100-a aniversare alături de Ziua Mondială a Jurnaliștilor Sportivi, marți, 2 iulie 2024, la ora 15:00, ora României, prin Zoom și streaming live pe YouTube, oferind o oportunitate unică inclusivă pentru toți jurnaliștii sportivi și entuziaști din întreaga lume să ia parte la festivități.

Prezentare generală a centenarului. Acest eveniment onorează un secol de excelență în jurnalismul sportiv, promovând standardele etice și profesionale ale jurnalismului și reflectând asupra istoriei bogate și evoluției profesiei. Sărbătoarea în direct va fi transmisă de la Gazzetta dello Sport Studio din Milano, Italia.

Puteți urmări acest eveniment pe ZOOM, YouTube sau pe rețelele sociale.

Pentru a vă asigura că nu ratați reflectarea live a acestui eveniment important, urmați acești pași:

1. ZOOM: În cazul în care nu v-ați înscris încă pentru a urmări evenimentul pe Zoom, înregistrați-vă prin următorul link AICI, iar organizatorii vă vor trimite linkul de zoom pe e-mail.

2. YOUTUBE: platforma principală pentru transmiterea în flux a evenimentului este canalul oficial YouTube AIPS. Abonați-vă la canal și activați notificările pentru a primi actualizări și alerte când începe streamul live Canalul YouTube AIPS.

În ziua de 2 iulie a fiecărui an este marcată Ziua internaţională a ziaristului sportiv. Această dată a fost aleasă în 1994, de către Asociaţia Internaţională a Presei Sportive (AIPS), cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înfiinţare.

Semnificaţia datei de 2 iulie vizează marcarea înfiinţării AIPS şi evidenţierea realizărilor, precum şi rolul jurnaliştilor sportivi din întreaga lume. Jurnalismul sportiv nu se rezumă doar la relatări şi statistici competiţionale, ci poate contribui la asigurarea păcii şi bunei înţelegeri între naţiunile implicate în diverse întreceri. Sportul şi fairplay-ul sunt bune prilejuri de apropiere între oameni, iar un bun jurnalist sportiv ştie şi foloseşte acest prilej.

Asociația Presei Sportive din România transmite un călduros „La mulți ani!” tuturor jurnaliștilor sportivi din țara noastră!