Ziarist exclus din APSR

Recent, asociația noastră a primit pe adresa de e-mail o sesizare din partea clubului CFR 1907 Cluj, prin care ni se semnala faptul că o persoană a solicitat acreditare la un meci al echipei ardelene folosindu-se de o legitimație emisă de APS și… contrafăcută.

Falsul grosolan evident a fost sesizat de ofițerul de presă al clubului, care ne-a trimis fotografia legitimației așa cum au primit-o de la solicitantul acreditării.

În imagine se poate distinge cum este aplicată o fotografie peste cea existentă pe legitimație, de asemenea este trecut un alt nume și un alt număr de legitimație. Nume și număr care nu se regăsesc în evidențele noastre.
Pe legitimația APS valabilă 2020-2021 a fost lăsat în schimb numele instituției, GLOBAL SPORTS SERVICES. Prin urmare, am contactat reprezentantul acestei instituții, căruia i-am prezentat situația și-am cerut lămuriri cum de a fost posibil așa ceva.

În urma unei investigații interne, Cătălin Mihalache, membru al asociației noastre, a venit cu precizări:

„În urma cercetărilor am aflat că Alexandru Nandra, fost colaborator al companiei pe care o reprezint, între timp și-a obținut o acreditare direct de la LPF, emisă în numele Genius Sports (companie pentru care lucrează în prezent).
Din moment ce el avea deja acreditare la meciurile de Liga 1 din partea LPF, i-a înmânat legitimația acestui Marian Păduraru, personaj pe care nu îl cunoaștem, pentru a o falsifica în photoshop în vederea obținerii unei acreditări la meciuri, în numele companiei Global Sports Services.
Țin să menționez că niciunul dintre cei doi derbedei nu are în prezent vreo legătură cu compania mea și vă rog să transmiteți mai departe acest aspect către LPF sau orice alt club interesat de această situație. Drept urmare, Alexandru Nandra v-a solicitat recent, după această întâmplare, să îi schimbați în evidența APSR compania media de care aparține”, ne-a precizat Cătălin Mihalache.

Gestul făcut de Marian Păduraru, în complicitate cu Alexandru Nandra, a adus grave prejudicii de imagine atât Asociației Presei Sportive din România, cât și instituției media pe care Alexandru Nandra a reprezentat-o nu cu mult timp în urmă.
Luând act de gravitatea faptei, Consiliul APSR a decis excluderea domnului Alexandru Nandra din organizația noastră, pentru nerespectarea codului standard de conduită profesională.
Asociația Presei Sportive va combate întotdeauna asemenea „derapaje” care nu fac deloc cinste breslei noastre, a jurnaliștilor sportivi, puși în slujba adevărului și a dreptății.