Suntem alături de Emil!

Emil Grădinescu, unul dintre cei mai cunoscuți comentatori români, a fost reclamat la Consiliul Național al Audiovizualului. Motivul invocat a fost acela că a pronunțat de mai multe ori „Steaua” în timpul meciului FCSB – Dinamo 6-0, din Liga 1.

 

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului și somat postul de televiziune Telekom Sport pentru încălcarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) și (3) din Legea Autovizualului nr. 504/2002 de către postul de televiziune cu ocazia meciului de fotbal din Liga I, FCSB – Dinamo București din data de 12.09.2021.
Comentatorul meciului, Emil Grădinescu a folosit în timpul transmisiei în direct denumirea Steaua cu referire explicită la formația FCSB care este înscris la LPF cu numele oficial Fotbal Club FCSB.
Echipa Steaua București, în actualul sezon competițional, nu evoluează în Liga I de fotbal, dezinformarea fiind evidentă. CSA STEAUA este singura în drept să folosească denumirea și logo-ul „Steaua/Steaua București”. În prezent aceasta evoluează în Liga a II-a”, își motivează decizia reprezentanții CSA Steaua.

Luând act de acest demers, Asociația Presei Sportive din România nu se îndoiește de calitățile profesionale demonstrate de-a lungul anilor de colegul nostru. Conform Codului de conduită profesională al APS, Emil Grădinescu, membru al asociației noastre, acceptă că are o responsabilitate faţă de public şi trebuie, la orice moment, să acţioneze de o manieră care arată clar lucrul acesta. Este, după părerea noastră, ceea ce Emil a făcut. Asigurăm CSA Steaua că membrii asociației noastre respectă încrederea publicului în integritatea, probitatea şi cinstea faţă de profesie, prin aderarea la cele mai înalte standarde de conduită etică.