A murit jurnalistul Horia Alexandrescu

E vestea tristă a începutului de săptămână. E doliu în presa sportivă din România. Jurnalistul Horia Alexandrescu a încetat din viață în această dimineață, la vârsta de 74 de ani.

 

Tristul anunț a fost făcut de fiica acestuia, Anca, într-o postare scurtă pe Facebook: „Tata a plecat…”

Regretatul nostru coleg era internat în spital, confruntându-se de mai multă vreme cu o boală gravă.

„Dumnezeu să-l odihnească pe Horia! A fost ca fratele meu. Nu pot să cred că s-a dus acum la stele. Condoleanțe familiei sale”, a transmis Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România.

„S-a dus după… Ivan (n.r. – Ivan Patzaichin). Dumnezeu să-l ierte”, a afirmat Cătălin Cîrnu, de la Radio România Actualități.

Născut la data de 9 aprilie 1947, Horia Alexandrescu a fost jurnalist, director și fondator al mai multor ziare de după 1989. A ocupat și funcția de președinte al Fundației Române pentru Jurnalism.

Horia Alexandrescu s-a născut pe 9 aprilie 1947. Înainte de decembrie ’89 a scris la „Sportul”, apoi la „Scânteia Tineretului”. Imediat după Revoluţie, lucrează la secţia de sport a Tineretului Liber, pentru ca în toamna 1990 să înfiinţeze „Curierul Naţional”.

După încă 3 ani, fondează „Cronica Română”. Părăseşte acest ziar în 2001 şi înfiinţează cotidianul „Independent”. În 2004 a realizat şi a moderat “„Cafeneaua politică” la TVR.

De-a lungul activității sale, Horia Alexandrescu a scris mai multe cărți despre sport. În 2018 a fost premiat de Asociația Presei Sportive din România pentru volumul „Olimpiadele lui Zappa”.

Asociația Presei Sportive deplânge dispariția reputatului jurnalist Horia Alexandrescu și transmite condoleanțe familiei îndoliate.