“Sport în România” a împlinit 2 ani de la prima sa apariție

Spărgând tiparul presei sportive și tabloidizate, Sport în România a împlinit 2 ani de la prima sa apariție.

”Cât de greu e să rezumi o muncă de doi ani în doar câteva cuvinte! Îmi place să cred că, în cele 24 de luni care s-au scurs, Sport în România a devenit o revistă aparte, complet ieșită din peisajul monoton al tabloidelor indigene. Deși nu poate fi găsită ușor la chioșcuri, fiindcă sistemul de difuzare a presei este dezastruos, primim aprecieri din partea tuturor, a celor care o iau prima dată în mână sau a frecvenților ei cititori, fiind încurajați să continuăm, să nu ne dăm bătuți. Revista noastră ajunge exact acolo unde trebuie, în federații, cluburi și alte structuri sportive, ajunge în mâinile sportivilor și antrenorilor, până la părinții cu copii care abia pășesc în arenele de sport. Când am plecat în această aventură tipografică și, iată, s-au scurs doi ani între timp, am avut o mică teamă, aceea că nu vom înregistra suficiente succese în sportul românesc pentru a le putea găzdui în revistă, că temele cu adevărat serioase ne vor lipsi câteodată; și cât ne-am înșelat! Încet-încet, paginile revistei au devenit neîncăpătoare pentru bucuriile pe care sportul nostru încă le mai produce, succese care din păcate prea deseori lipsesc cu desăvârșire din celelalte publicații. N-am cum să uit figura încântată a doamnei Ana Pascu atunci când a descoperit pe una dintre coperțile revistei zâmbetele de aur ale scrimerelor din lotul național după Campionatul Mondial de la Moscova: „Vai, ce frumos! Chiar nu mă așteptam!”. După mine, ar fi trebuit să se aștepte… Sport în România n-a scăpat niciunul dintre succesele românești în arena internațională în ultimii doi ani, „uitând” în schimb tot ce a însemnat scandal, ceartă, mondenism sau caterincă ieftină. Ne-am respectat statutul de unică „Revistă de cultură și educație sportivă”, așa cum cu mândrie am scris pe frontispiciul publicației noastre. Pe de altă parte, inițiativele și temele legislative importante ale ministerului de resort, extrase de pe o agendă deosebit de bogată în ultima perioadă, n-au lipsit niciodată din revista noastră. Prin Sport în România, doamna ministru Gabi Szabo a putut comunica în mod direct cu slujitorii sportului, expunând, între altele, în patru numere consecutive, ceea ce s-a numit “Cartea Albă a sportului românesc”, iar acesta nu este decât un singur exemplu. Colecția revistei poate atesta din plin, prin numărul de articole de atitudine, poziția noastră față de asemenea teme socotite „prea serioase” de restul presei. – Dumitru Graur, Director General Sport în România.

 

”Demarată ca o provocare, poate chiar ca un “gând sinucigaș”, cum scria încă de la început președintele APS, Dumitru Graur, revista SPORT în România” a ajuns la doi ani de existență. Într-o perioadă de criză pentru presa din țara noastră, au fost zile și nopți de efort susținut, în care a primat respectul față de cititori, de a transpune promisiunea făcută încă de la primul număr, de a le oferi exclusiv subiecte din aria sportului” – Cristi Vlad, redactor Sport în România.

 

Din sumarul numărului 24 al revistei “Sport în România”, din luna septembrie, spicuim interviul cu Ion Ţiriac – „Şi eu am scris câteva pagini din cartea managementului sportiv“ și editorialul “Între Halep şi Maxim“, ambele materiale semnate de Dumitru Graur. De asemenea, în acest număr al revistei de cultură și educație sportivă puteți citi reportaje  ANIVERSARE – 24 de luni, Doi ani de „Sport în România“, din TENIS – Lumini şi umbre la US Open,BIATLON PE ROLE – Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, JUDO -Surorile de argint, LUPTE – A doua şansă. Spectacol pe plajă – Trei medalii mondiale pentru cadeţi, BOX – „Mondial“ la 16 ani, NATAŢIE- Aur mondial pentru Robert Andrei Glinţă, INEDIT – Abigail, handbalista „altfel“, RUGBY – „Stejari“ de împrumut, Fiţi de esenţă tare! și Cupa Regelui pleacă în Banat, SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A SPORTULUI – Activitatea fizică, medicamentul universal, AIPS

Drepturile presei continuă să fie călcate în picioare! , SĂRBĂTOARE LA DUNĂRE – Rowmania Fest – Un festival pentru şi despre România, HIPISM – Pasiunea cailor de rasă revine în România, FOTBAL – Cu paşi mici, spre turneul final, Glorie, dar şi prime generoase!, RESTITUIRI – Football – Studiu documentar şi critic, SĂNĂTATE – Corporate Games – Olimpiada amatorilor sau CURIOZITĂŢI – Shaolin Soccer si Cursa paturilor. (Mai multe detalii referitoare la articolele din numărul 23 al revistei de cultură şi educaţie “Sport în România” le puteţi găsi pe site-ul:http://www.sport-inromania.ro/. La revistă vă puteţi abona online, intrând pe site-urile www.sport-inromania.ro şi pewww.digitalsport.ro.)