Octavian Stăncioiu la Adunarea Generală a Asociaţiei Presei Sportive

Miercuri, 14 august, într-una din sălile de conferinţă de la etajul 13 al hotelului de 4 stele RIN Grand Hotel din Bucureşti (deţinut de proprietarul lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă), a avut loc una dintre cele mai importante şedinţe din istoria Asociaţiei Presei Sportive din România. (O istorie datând din 1927, de pe vremea României Mari). Adunarea Generală a APS.

Şedinţa a fost condusă de preşedintele APS, legendarul fost comentator TV şi jurnalist de presă scrisă Dumitru Graur, ales în funcţie din 2011, cel care a reuşit să aducă asociaţia sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României.

Printre participanţi, mulţi ziarişti din afara Capitalei, dar şi nume precum Teoharie Coca-Cosma (ex-TVR, comentatorul finalei televizate a Stelei în CCE ’86), Stelian Trandafirescu (ex-”Gazeta Sporturilor”), Vlad Enăchescu (director general Dolce Sport), Dorin Chioţea (fost redactor-şef “ProSport”), Adrian Dobre (fost redactor-şef Sport.ro), Romeo Chiriac (fost șef departament sport la Mediafax), Alexandru Enciu (“ProSport”), Cătălin Tudose (secretar general APS).

Şi doar doi reprezentanţi din Timişoara, Adrian Schindarli (şeful Diviziei Sport de la Radio Timişoara) şi Octavian Stăncioiu (“Regele Fotbal”). Luând cuvântul, Stăncioiu a remarcat scăderea dramatică – din punct de vedere uman, gramatical şi de cultură fotbalistică – a jurnaliştilor sportivi şi a insistat pe valorificarea tradiţiilor şi specificului românesc în arta jocului de fotbal.

Seara, delegaţia APS a vizionat, de la masa presei Arenei Naţionale, amicalul România – Slovacia.

A fost frumos, frumos de tot… Cu prilejul acestei vizite, Stăncioiu a vizitat la pas, timp de aproape trei zile, centrul istoric şi modern al Bucureştiului, plus Muzeul Naţional de Istorie a României. Admirând acolo copia Columnei lui Traian, coiful dacic de aur de la Coţofeneşti, brăţările dacice de aur, monedele dacice de tip Koson, “Cloșca cu puii de aur”, Coroana de Oțel a lui Carol I, sceptrul lui Ferdinand I…

Mai multe puteţi citi pe site-ul oficial al APS, aici.

Iată (sursa: APS) o fotografie de grup, cu Stăncioiu al treilea din stânga şi Dumitru Graur în mijloc, în sacou închis, şi una cu Stăncioiu la cuvânt: