Cupa Mondiala de Rugby | Trandafirii, cu trei clase peste stejari: Romania – Anglia 3-67

Nationala de rugby a Angliei a spulberat Romania, scor 3-67, intr-un meci contand pentru Grupa B a Cupei Mondiale de Rugby din Noua Zeelanda. Tehnicianul Romaniei, Romeo Gontineac, hotarase sa trimita in teren o echipa “plombata” cu rezerve, pentru a menaja titularii pentru partida cu Georgia, singurul meci in care echipa noastra avea sanse la victorie. Avand in vedere ca echipa Albionului folosea titularii si dorea sa castige cat mai clar, lucru pe care l-a si  reusit.

Dupa doar doua minute, Johnny Wilkinson a transformat o lovitura de pedeapsa, ducand scorul la 3-0. “Stejarii” se tin bine pret de 15 minute, insa nu mai pot bloca o cursa buna a lui Mark Cueto pe trei sferturi, aripa engleza reusind primul eseu al partidei. O noua eroare a defensivei noastre e pedepsita de acelasi Cueto, care duce scorul la 13-0. Pana la pauza, Cueto si Ashton (de doua ori) mai inscriu alte trei eseuri, in timp de Dumbrava transforma o lovitura de pedeapsa, astfel ca scorul dupa 40 de minute era 34-3, un scor total meritat avand in vedere realitatea din teren, romanii fiind in multe momente anesteziati in fata mult mai titratilor adversari.

O actiune rapida a englezilor reusita chiar in primele momente ale reprizei secunde a adus un nou eseu englez, Young combinand cu Tuilagi, reusind sa inscrie dupa o cursa in care niciun “stejar” nu a reusit sa il mai prinda. Urmeaza inca un eseu al englezilor, marcat in urma unei margini necontestate de romani (46-3), in timp ce “stejarii” nu reusesc sa marcheze desi au avut o posesie prelungita la doar 5 metri de terenul de tinta englez, o actiune finalizata cu un inainte la o neatentie a lui Calafeteanu. Apararea noastra cedeaza inca o data la o cursa a lui Tuilagi, acesta ducand scorul la 53-3, cu un nou eseu la care romanii au ratat un placaj important in propriul nostru teren de 22.

Pana la final, Anglia mai inscrie doua eseuri pe linia de trei sferturi si invinge cu 67-3, o victorie meritata, o victorie care ar fi putut fi la o distanta mai mica, avand in vedere ca romanii au avut doua sanse bune de a inscrie un eseu.