COMUNICAT APS

Asociatia Presei Sportive condamna imixtiunea brutala o conducerii ziarului Evenimentul Zilei in conceptia editoriala a articolului “Steaua, de 10 ani in “Era Becali” si isi exprima solidaritatea cu colegii nostri Daniel Contescu si Octavian Cojocaru. Din pacate acest incindent nu este izolat in presa noastra sportiva, fiind semnalate recent si alte asemenea incalcari ale independentei editoriale si deontologiei profesionale ale gazetarilor de sport din Romania. Acest lucru reprezinta un pericol grav pentru presa noastra sportiva, a carei independata, dar si credibilitate in fata cititorilor sunt serios zdruncinate.

Salutam insa cu multa bucurie atitudinea ferma a colegilor Daniel Contescu si Octavian Cojocaru, care prin demisiile lor au creat un adevarat exemplu de fermitate si demnitate atit din punct de vedere profesional cit si uman. Le multumim pentru acest gest, care onoreaza intreaga breasla a gazetariei sportive romanesti!
Totodata, APS ii invita pe membri asociatiei, pe toti gazetarii sportivi sa reflecteze cu seriozitate la solidaritatea din interiorul breslei noastre, spre a fi impiedicate pe viitor asemenea derapaje de etica in gazetaria noastra sportiva.

CONSILIUL ASOCIATIEI PRESEI SPORTIVE

PS – Publicam mai jos mesajul postat de Daniel Contescu pe Facebook:
• “Dupa 15 ani la EVZ (a existat o singura intrerupere, in 2000, timp de sase luni), astazi imi dau demisia! Am fost retrogradat din functia de SEF deoarece n-am executat un ORDIN: acela sa fiu indulgent cu GIGI BECALI. M-a retrogradat o ANALFABETA (nu stie cand trebuie scris cu 2 si cand cu 3 de i etc). Au fost si alte situatii neplacute, asa ca am considerat ca trebuie sa uit de faptul ca am de platit 1500 de lei lunar catre banci si ca trebuie sa redevin OM. 364 DE ZILE DIN AN SUNT O OMIDA. INTR-O SINGURA ZI SUNT MANDRU DE MINE. Iar aceasta zi este ASTAZI. P.S. Sper doar ca EVZ, ziarul vietii mele, sa nu devina o publicatie de santaj, asa cum se prefigureaza. Cu mine isi da demisia si adjunctul TAVI COJOCARU. El n-are FB, asa ca anunta asta doar pe mess, dar in schimb are altceva: COLOANA.