Asociaţia Presei Sportive din România a primit Înaltul Patronaj al Majestăţii sale Regelui Mihai I

Moment festiv pe 9 noiembrie, la palatul Elisabeta din capitală. Asociaţia Presei Sportive din România a primit Înaltul patronaj al Majestăţii sale Regelui Mihai I al României.

APS a intrat sub tutela Casei Regale a României. Evenimentul a avut loc la Palatul Elisabeta, în prezența principesei Margareta și a principelui Radu.
Au fost prezenţi reprezentanţii celor mai importante publicaţii şi redacţii cu profil sportiv din presa scrisă şi din audio-vizualul românesc, ca şi o serie de sportivi de frunte,  oameni de afaceri apropiaţi fenomenului sportiv. Din pacate, preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive (AIPS), dl. Gianni Merlo, care îşi anunţase participarea la ceremonie, a fost nevoit să-şi amîne vizita în România şi a lipsit de la acest eveniment.

Înfiinţată încă din anul 1927, Asociaţia Presei Sportive este una dintre cele mai vechi uniuni de breaslă din ţara noastră, avînd o îndelungată tradiţie în mass-media românească şi legături trainice cu activitatea de mişcare fizică şi sport. Faptul că APS a primit Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I în cadrul festivităţilor legate de aniversarea a 90 de ani de la naşterea Majestăţii Sale a fost o onoare deosebită, pe care o apreciem ca atare. Conform regulamentului privind conferirea Înaltului Patronaj, acesta reprezintă o recunoaştere a calităţii unei organizaţii, instituţii sau a unui proiect şi reflectă totodată interesul membrilor Familiei Regale în domeniul respectiv. În consecinţă, acordarea Înaltului Patronaj nu implică aspecte juridice, politice sau comerciale şi nu este expresia unui parteneriat, ci recunoaşterea şi sprijinirea publică a organizaţiei, instituţiei sau proiectului respectiv. Asociaţia noastră este desigur onorată să se afle pe lista organizaţiilor care primesc acest Înalt Patronaj.

Suntem constienti ca activitatea Asociatiei Presei Sportive primeste un sprijin de exceptionala importanta cu acest prilej, o sustinere morala care ne obliga în acelasi timp la cresterea exigentelor în activitatea gazetarilor români si în promovarea sustinuta a valorilor perene ale sportului si ale olimpismului.