Au început înscrierile pentru Programul Young Reporters 2023

Asociația Internațională a Presei Sportive a dat startul înscrierilor pentru Programul Young Reporters, care se va desfășura în cadrul celei de-a doua ediții a Campionatelor Mondiale de alergare montană și trail (WMTRC), de la Innsbruck-Stubai, în perioada 6-10 iunie.

Foto: Roastmedia

Sunt căutați studenți pasionați de jurnalism și/sau tineri reporteri care să aibă între 18 și 28 de ani. Cei care doresc să se înscrie, trebuie să îndeplinească și alte cerințe, precum:
*să vorbească fluent engleza
*în cazul în care lucrează, să fie membri ai Asociației Presei Sportive din țara respectivă

Totodată, în cazul în care printre doritorii de a intra în Programul Young Reporters se află și persoane care lucrează deja în mass-media, organizatorii îi roagă să trimită câteva dintre cele mai recente opere.

Pe parcursul șederii lor la Innsbruck-Stubai, candidații selectați vor fi însoțiți de un mentor AIPS și instruiți în întrebări fundamentale precum și în cele specifice jurnalismului sportiv.

În plus, ei vor avea acces deplin la locurile de competiție și la Centrul de presă principal și vor raporta de la cursele din cadrul CM de alergare montană, obținând informații valoroase despre o astfel de întrecere.

Tinerii Reporteri vor fi obligați să participe la toate sesiunile de instruire. Fotografii vor fi obligați să producă conținut scris, la fel cum jurnaliștilor din presa scrisă li se va cere să se aprofundeze în fotografie sau să producă povești audio-vizuale, pentru a-și dezvolta abilitățile jurnalistice complete.

Programul se va desfășura în limba engleză. De asemenea, știrile și reportajele multimedia care vor fi produse de Tinerii Reporteri vor fi publicate pe platformele și canalele oficiale ale AIPS și WMTRC. Cei care lucrează deja trebuie să trimită rapoarte presei locale.

APLICAȚII ȘI PROCES DE SELECȚIE

31 martie 2023 este termenul limită pentru înscrierea la Programul AIPS Young Reporters. Solicitanții din România trebuie să aplice prin intermediul Asociației Presei Sportive (afiliată AIPS), cu următoarele documente furnizate în limba engleză (sau traduse în engleză dacă documentele originale nu sunt în limba engleză):

CV-ul indicând experiența și educația anterioară a solicitantului
Scrisoare de motivație (o pagină)
Link-uri către lucrări, experiență și portofoliu publicate anterioare, dacă sunt disponibile
Toți candidații trebuie să furnizeze o copie a pașaportului cu o valabilitate de cel puțin șase (6) luni de la încheierea concursului (adică, valabil până cel puțin în decembrie 2023).

Solicitanții vor fi contactați până pe 10 aprilie pentru a fi anunțați dacă au fost selectați sau nu.

Informații suplimentare și solicitări de înscriere: apsmedia.romania@gmail.com

Vă rugăm să ne contactați în timp util, pentru a putea respecta termenul limită solicitat de AIPS.