Atleţii tricolori au uimit la Europenele de la Ostrava

Cinci sportivi ai României au luat medalii la CE de tineret (patru fete şi un băiat). Rezultatele sunt miraculoase, având în vedere lipsa de trofee internaţionale din acest domeniu.

Atletismul românesc dă semne de renaştere, după ce sportivii din ţara noastră au făcut senzaţie la Campionatul European de tineret de la Ostrava (Cehia). Românii au câştigat trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

Andrea Ogrăzeanu a adus primul succes românesc într-o cursă de 100 de metri la o competiţie de anvergură, Bianca Perie şi-a atârnat de gât cea mai strălucitoare medalie la aruncarea ciocanului, Esthera Petre şi-a depăşit de trei ori în acelaşi concurs cea mai bună performanţă individuală şi a luat tot aurul.

De asemenea, Cristina Toma (foto) a plecat acasă cu argintul la triplusalt. Nu numai fetele au avut lipici la medalii. Alexandru Ghinea a salvat aseară onoarea băieţilor, după ce a terminat pe trei în finala de 3.000 de metri obstacole.

Andreea Ogrăzeanu e “geloasă” pe celebra cântăreaţă Sha­kira. Atleta nu s-a sfiit să spună lumii, prin intermediul paginii sale de facebook, faptul că îi place de Gerard Pique, iubitul cântăreţei din Columbia. Şi Ashley Cole, fundaş stânga la Chelsea, este pe gustul dobrogencei. Andreea susţine că este îndrăgostită de handbal – este mare susţinătoare a campioanei HCM Constanţa -, iar din punct de vedere profesional o admiră pe Ionela Târlea.

Esthera Petre este o susţinătoare declarată a lui Rafael Nadal şi a Anei Ivanovici, dar şi a sprinterului jamaican Usain Bolt. Ambele sportive urmăresc cu interes serialul “Dr. House” şi ascultă muzica vedetei pop Rihanna.

Sorin Matei: “Avem speranţe pentru Olimpiadă”

Sorin Matei, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, susţine că rezultatele de la Ostrava sunt rodul strategiei aplicate în ultimii ani. “Eu am spus de ceva timp că avem o generaţie de excepţie, care însă are nevoie de puţin timp. Avem speranţe pentru rezultate mari şi la Olimpiada din 2012, dar şi la ediţia din 2016. Mai sunt şi alţi tineri ta­lentaţi, nu numai cei medaliaţi la Ostrava. Anual, la atletism se înscriu câte 1.000-1.500 de copii. E o cifră mult mai bună decât în trecut”, ne-a declarat Matei.  (Evenimentul zilei)