Champions League | Au pierdut pe mana lor: Twente-Vaslui 2-0

Vaslui a pierdut 2-0 meciul tur din Olanda si sunt aproape eliminati din principala competitie intercluburi.

Vasluienii veneau la Arnhem cu un singur gand, sa faca un egal. Porumboiu declarase inainte de meci ca s-ar multumi si cu un esec la un singur gol diferenta. Twente a inceput mai bine partida si s-a instalat pe nesimtite in jumatatea vasluiana chiar daca nu amenintau poarta lui Cerniauskas. Moldovenii au reactionat prin Sasnmartean care a vrut sa arate ca un a fost deseaba un an la Utrecht. Ocazia cea mai mare a venit din sutul lui Adailton, specialitatea casei. Tot stadionul a inghetat cand brazilianul a sutat in bara dupa o lovitura libera de la 25 de metri. Twente a reluat sarjele la poarta “galben-verzilor” si arbitrul Bebek a acordat penalty dupa faultul lui Adailton. Un fault care un pera a fost. Mark Janko a inscris fara probleme si 1-0 s-a intrat la cabine.

Repriza a doua a fost din nou la indemana olandezilor. Twente a continuat atacurile si Vaslui parca un a putut sa reactioneze si a ramas in propria jumatate. Golul 2 a venit pe undeva normal in minutul 58 cand acelasi Jankoa inscris cu capul. De Jong a tras in bara dupa centrarea lui Bajrami si mingea a sarit fix pe fruntea golgeterului vicecampioanei Olandei. Vaslui a mai avut o singura sansa, cu 20 de minute in final. Adailton a driblat din nou tot ce a vrut, a centrat perfect pentru Temwanjera, dar africanul a ratat inexplicabil din 4 metri. Extrem de nervos, Vioel Hizo l-a schimbat imediat si l-a introdus pe nigerianul Yero Bello. Olandezii nu au mai fortat in ultimele minute preferand sa conserve avantajul de 2 goluri.

Meciul retur are loc pe 3 august, de la 20 :45. Partida se va desfasura la Piatra Neamt.

Twente-Vaslui 2-0
Marcatori: Janko ’34, ‘56
Cartonase galbene: Adailton ’37, Papp ’54, Costin ’57, Sanmartean ’75, Wesley ‘78
Twente: Mihaylov – Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Leugers – Brama, Berghuis (Vogelsang 80’), Buysse – Bajrami (John ’75), Janko (Rendla ‘84), De Jong
Rezerve neutilizate: Boschker, Roseler, Gouriye, Thesker
Antrenor: Co Adriaanse
FC Vaslui: Cerniauskas – Jovanovic, Papp, Canu (Farkas ‘60), Milanov – Pavlovic, R. Costin (Milisavljevic ’64)- Adailton, Wesley, Sanmartean – Temwanjera (Bello ‘74)
Rezerve neutilizate: Puia, Zmeu, Gerlem, Balace
Antrenor: Viorel Hizo
Arbitru Ivan Bebek (Croatia) Asistenti: Tomislav Petrovic (Croatia), Miro Grgic (Croatia); Rezerva: Domagoj Vuckov (Croatia)