Selecţionata APS România, pe locul 3 la European Media Cup din Moldova

Selecţionata de fotbal a Asociaţiei Presei Sportive din România a terminat neînvinsă la turneul European Media Cup, care a avut loc în perioada 5-8 iunie la Centrul de pregătire a selecţionatelor Republicii Moldova din Vadu lui Vodă. Jurnaliştii "tricolori" au ocupat locul 3 în cadrul acestei competiţii, trofeul fiind ajudecat de selecţionata Moldovei. Pe locul doi s-a clasat echipa Azerbaidjanului. România a obţinut două victorii şi un egal în grupă, 2-0 cu Rusia, 2-1 cu Polonia şi 1-1 cu Moldova.

 

 

 

În meciul contra selecţionatei Azerbaidjanului – ocupanta locului 1 din grupa B, scorul a fost 0-0 după timpul regulamentar de joc, insă, azerii au mers în finala mare în urma în urma loviturilor de departajare. În finala mică, cu Ucraina, scorul a fost 1-1 la sfârşitul timpului regulamentar de joc, România impunându-se la loviturile de departajare şi obţinând astfel medaliile de bronz ale competitiei. De retinut ca jurnalistul roman Adi Dobre a fost ales cel mai bun portar al turneului. Premierea a fost efectuată de ministrul Tineretului şi Sportului din Moldova, dl. Octavian Bodişteanu. Selecţionata tricolora, condusă de Dumitru Graur, preşedintele Asociaţiei Presei Sportive din România, a avut următoarea componenţă: Adi Dobre, Iulian Anghel, Cristi Vlad, Romeo Chiriac, Nicolae Caliga, Claudiu Stoica, Mihnea Marsilian Totann şi Mihai Toma. La competiţie au participat selecţionatele jurnaliştilor din Germania, Azerbaidjan, Ucraina şi Lituania, care au evoluat în grupa A şi din Moldova, România, Rusia şi Polonia – grupa B.

 

Preşedintele APSR, Dumitru Graur, a oferit ministrului Tineretului şi Sportului din Moldova, Octavian Bodişteanu,şi şefilor celorlate delegaţii tablouri filatelice care marchează împlinirea a 85 de ani de existenţă a APSR, plachete şi reviste „Sport în România”, editate de asociaţie. De asemenea, în cadrul seminarului la care au participat delegatiile prezente la turneu s-a discutat despre situaţia critică în care se află presa in Ucraina, despre influenţa nefastă a pariurilor în sport, iar preşedintele APSR a vorbit despre sportul şi presa din România. 

 

VEZI GALERIA FOTO

 

leave a reply