A MURIT ION CUPEN !

Asociaţia Presei Sportive din România deplânge dispariţia gazetarului Ion Cupen, unul dintre ultimele condeie veritabile ale ziaristicii sportive. Cupen a făcut parte dintre rarii gazetari atinşi cu pana talentului, gen Ioan Chirilă, Victor Bănciulescu sau Radu Cosaşu, o spiţă aflată de multă vreme pe cale de dispariţie.

Foarte mulţi dintre colegii de breaslă, dar şi din rândurile cititorilor, l-au identificat pe Ion Cupen în succesorul marelui Ioan Chirilă, admirându-i slova meşteşugită şi cursivitatea gândului aşezat pe coala de hîrtie. El a lucrat la ziarul Sportul, la Gazeta Sporturilor, Pro Sport şi Adevărul.

Multiplu câştigător al unor premii de excelenţă în gazetaria sportivă, Ion Cupen a lăsat în urma sa o moştenire de stil probabil irepetabilă, dar şi câteva titluri de cărţi sportive, scrise singur sau în colaborare cu bunul său prieten, gazetarul Mihai Ionescu, şi el decedat.

Prin dispariţia lui Ion Cupen, „nea Johnny” pentru cei mai tineri, gazetăria sportivă din România a devenit încă o dată mai săracă, mai expusă fenomenului tabloidizării, al facilului şi al minimei rezistenţe stilistice.

Asociaţia Presei Sportive din România îşi exprimă profundul regret în legătură cu trecerea în nefiinţă a marelui ziarist Ion Cupen şi transmite sincere condoleanţe familiei acestuia.

Dumnezeu să-l ierte!

 

CONSILIUL APS