Breaking News

GHEORGHE NICOLAESCU (1929-2013)

Ne-a părăsit Gheorghe („Gheghe”) Nicolaescu, unul dintre gazetarii din vechea generaţie a Gazetei Sporturilor, ziar căruia i-a dedicat 45 de ani din viaţă, începând din 1959.

A practicat fotbalul în echipa de „pitici” a Rapidului, iar acest microb al Giuleştiului l-a însoţit pentru tot restul vieţii. A fost prieten de copilărie şi coechipier pe maidan al scriitorului Eugen Barbu, fiind imortalizat foarte probabil în personajul numit „Picioruş” din romanul Unsprezece.

Om cu suflet nobil şi cronicar îndrăgostit de meserie, Gh. Nicolaescu a participat, ca trimis al ziarului, la toate Campionatele Mondiale de fotbal între anii 1966 şi 1994. A scris cu pasiune, cu obiectivitate şi profesionalism, la cotidianele Sportul popular, Sportul şi mai tîrziu Gazeta Sporturilor, ca şi la Revista Fotbal. De asemenea, Nicolaescu a publicat mai multe volume având ca subiect fotbalul, între care cităm: Mingea – o copie a soarelui (1990), Cu Hagi&comp de la Roma la New York (1994), Hagi (2000), ca şi ciclul Luceştii (în mai multe ediţii).

Prin dispariţia sa, presa sportivă din România pierde un gazetar de excepţie, un exemplu pentru generaţiile mai tinere de ziarişti, de care ne vom aminti mereu cu multă emoţie şi recunoştinţă. Dumneazeu să-l odihnească în pace!

CONSILIUL APS

leave a reply