Șeicul Salman a salutat prezența AIPS în Bahrein

Șeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa a urat vineri bun venit membrilor Comitetului Executiv al AIPS și secției Asia a AIPS la reședința sa oficială din Manama, Bahrein. Delegația AIPS s-a aflat în Golf pentru congresul Comitetului Executiv al Asociației, ce a durat două zile, și care a abordat o serie de subiecte, printre care și stabilirea finaliștilor de la Sport Media Pearl Awards. Șeicul Salman, președintele Confederației Asiatice de Fotbal și unul dintre principalii favoriți să îl înlocuirască pe Sepp Blatter la președinția FIFA, a urat bun venit jurnaliștilor sosiți din întreaga lume și a subliniat importanța respectului și a judecății obiective în relația dintre jurnaliști și oficialii sportivi. ”Jurnalismul este un parteneriat între noi, oficialii, și media, astfel încât lucrurile să meargă în direcția bună. Avem împreună responsabilități mari față de societățile noastre și față de oameni și sper că acest partneriat să dea roade”.

 

Șeicul a adăugat că, totodată, jurnalismul este extrem de important în lupta contra corupției din sport. ”Jurnaliștii sunt ochii și urechile oamenilor, iar rolul lor este important, fără tăgadă. Nu doar în lupta contra corupției în general, ci și a celei din sport, a pariurilor ilegale sau a meciurilor aranjate, printre altele. Atâta timp cât media relatează cu bună credință e fără discuție un lucru important, care concordă cu principiile pe care și noi le urmăm,” a subliniat Șeicul Salman Bin Cepii Ebrahim Al Khalifa. Președintele AIPS Gianni Merlo a mulțumit șeicului Salman pentru primirea călduroasă și pentru respectul arătat jurnalismului sportiv. ”Suntem onorați de primirea ce ni s-a făcut aici în Bahrein și pentru considerația arătată profesiei noastre, care nu se află într-un moment foarte prielnic. Suntem onorați pentru că noi luptăm pentru adevăratul jurnalism, pentru cultură. Pentru că sportul este o parte importantă a culturii de masă, și prin intermediul său adunăm laolaltă țări diferite sau deschidem nenumărate uși”.

 

Președintele AIPS a profitat de întâlnire pentru a-l invita pe șeicul Salman la Abu Dhabi, pe 15 decembrie, la gala Sport Media Pearl Awards, primul eveniment mondial de acest gen. Dl. Merlo a discutat despre o viitoare colaborare cu Bahreinul, inclusiv despre posibilitatea organizării unui program pentru tineri reporteri în aceast stat din Golf.  ”Prin intermediul programului Tineri Reporteri, AIPS se gândește la viitorul sportului și al jurnalismului sportiv, în același mod în care dvs vă gândiți la viitorul FIFA prin intermediul candidaturii depuse,” a mai spus Merlo.