Naţionala de fotbal a României și-a apărat cu succes titlul olimpic

Naţionala de fotbal a jurnaliştilor români şi-a apărat cu succes titlul olimpic. România a învins Belgia, scor 8-3, în finala Olimpiadei Internaţionale Media de la Beirut, Liban, competiţie desfăşurată între 18 şi 25 octombrie a.c. Zi mare pentru naţionala jurnaliştilor români la Beirut, în Liban. În ciuda faptului că situaţia de la Beirut nu a fost una tocmai roză după atentatul de vineri, 19 octombrie, în urma caruia a fost ucis Wissam al-Hassan, seful serviciilor secrete libaneze, Olimpiada Internaţională Media şi-a văzut de drum.

Luni, 22 octombrie, a fost programată finala turneului de fotbal, în care s-au întâlnit naţionalele României şi Belgiei.

România a învins cu 8-3, păstrându-şi titlul cucerit în urmă cu doi ani la Butgenbach (Belgia), după un meci în care a evoluat excelent. Pentru că s-a jucat 4+1, jurnaliştii români l-au cooptat în lot şi pe Daniel Tănase, ambasadorul României în Liban, cel care a şi marcat două goluri. Celelalte puncte ale naţionalei României au fost reuşite de Romeo Chiriac (Mediafax – 3 goluri), Cătălin Cîrnu (Radio România Actualităţi – 2 goluri) şi Iulian Anghel (1 – Adevărul).

Poarta jurnaliştilor tricolori a fost apărată excelent de Adi Dobre (Evenimentul Zilei), care a şi primit titlul de cel mai bun goalkeeper al turneului. De asemenea, delegaţia României a mai cucerit medalia de bronz la volei, aur şi argint la aruncarea greutăţii prin Cîrnu şi Dobre, bronz la tenis de masă prin Anghel. Premierile au fost efectuate de catre primarul oraşului Beirut, Antoine Chakhtoura.

Delegaţia jurnaliştilor români (care a fost sprijinită de Petrom şi Aqua Carpatica) a participat de asemenea la mai multe seminarii având ca temă “Dialogul Civilizaţiilor” şi “Libertatea Presei în Orientul Mijlociu şi Europa”.