Marius Tincu, căpitanul Romaniei in Noua Zeelandă. Gontineac a definitivat lotul

Marius Tincu, talonerul echipei franceze Perpignan, și-a revenit după o accidentare care l-a ținut mai multe luni pe tușă și e apt pentru Cupa Mondială din Noua Zeelandă. Tincu și recuperat astfel și banderola de căpitan, încredințată, după accidentare, lui Cristian Petre, jucătorul cu cele mai multe selecții în naționala României din toate timpurile (83 de meciuri).

Cristian Petre va fi al doilea căpitan al naționalei noastre în Noua Zeelandă.

“E o mare onoare pentru mine să conduc echipa României. Este o mare satisfacție profesională ținând cont că s-ar putea să fie utlima mea Cupă Mondială. Este o mare reușită a rugbyului românesc faptul că participăm. Ca să progresăm trebuie să fim acolo și să jucam cu echipe tari. Obiectivul nostru ar fi victoria împotriva Georgiei. Cu celelalte echipe trebuie să facem meciuri bune”, a declarat Marius Tincu.

Antrenorul Romeo Gontineac a stabilit lotul care va face deplasarea la Cupa Mondială. 

“La jucătorii pe care i-am selecționat pentru această Cupă Mondială m-a interesat și starea lor de spirit și comportamentul în cadrul echipei în afară de bagajul tehnico-tactic. Acest grup joacă împreună de trei ani, fapt care ne dă mari speranțe. S-au creat automatisme și relațtii de joc. În ultimele șase săptămâni, indiferent de tipul pregătirilor, cuvântul de bază a fost solidaritate, fapt care mă bucură enorm. Mai e puțin până la plecarea în Noua Zeelandă și putem spune că în acest moment suntem în faza de finisare. Suntem mândri că vom participa la Cupa Mondială”, a spus Romeo Gontineac.

La Cupa Mondială din Noua Zeelandă, România face parte din Grupa B, alături de Scoția, Anglia, Argentina și Georgia.

Stejarii vor pleca spre Noua Zeelanda marți, 30 august 2011.

Iată lotul României:
Grămadă:
Linia I: Nicolae NERE (Steaua), Mihăiță LAZĂR (Aix en Provence), Silviu FLOREA (Bordeaux), Dragoș DIMA (Blagnac), Paulică ION (London Irish), Marius TINCU (Perpignan), Bogdan ZEBEGA (Steaua)
Linia a II-a: Valentin URSACHE (Aix en Provence), Cristian PETRE (Saint Etienne), Valentin POPÂRLAN (CSM Bucuresti), Cosmin RAȚIU (Dinamo)
Linia a III-a: Ovidiu TONIȚA (Perpignan), Mihai MACOVEI (Baia Mare), Daniel CARPO (Farul Constanta), Daniel IANUS (Steaua), Stelian BURCEA (Timisoara)

Treisferturi:
Mijlocași la grămadă: Lucian SÂRBU (Millau), Valentin CALAFETEANU (Timișoara), Florin SURUGIU (CSM București)
Mijlocași la deschidere: Dănuț DUMBRAVĂ (Steaua), Ionuț DIMOFTE (Baia Mare)
Centri: Csaba GAL (Baia Mare), Constantin GHEARĂ (Farul Constanța), Ionel CAZAN (Steaua)
Aripi: Cătălin FERCU (Timișoara), Mădălin LEMNARU (Timișoara), Ștefan CIUNTU (Baia Mare)
Fundași: Florin VLAICU (Steaua), Iulian DUMITRAȘ (Lourdes), Cătălin NICOLAE (Farul Constanța)

(Adi Dobre)