Lecții video oferite de AIPS în perioada pandemiei de coronavirus

Într-o perioadă în care tot globul pământesc suferă din cauza virusului COVID-19, activitățile de zi cu zi ale omului sunt blocate. Sportivul e blocat în casă, iar implicit și jurnalistul este restricționat în ceea ce înseamnă dezvoltare. Cum tehnologia evoluează în fiecare an, acum toți elevii au șansa la cursurile online. Aceasta a fost și decizia AIPS de a avea cursuri online, în format video HD, prin aplicația ZOOM.

Cursurile sunt susținute în principal de cei patru profesori de la AIPS: Keir Radnedge, Riccardo Romani, Martin Mazur și Andrea Giannini. Am avut șansa să fiu unul dintre cei 100 de tineri jurnaliști acceptați la conferința video susținută joi, 2 aprilie, pe subiectul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, mutate recent pentru următorul an. La această lecție video a participat și președintele AIPS Gianni Merlo, iar invitatul a fost Michael Payne, membru în Comitetul Olimpic Internațional, dar și membru în Formula One Group.
Principalele subiecte discutate au fost pierderea banilor din Formula 1 pentru cursele anulate din acest sezon 2020 și implicit amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Michael Payne spune că amânarea competiției supreme din capitala Japoniei, nu va aduce pierderi financiare decât în cazul în care și bursa va avea de suferit. Pentru că în funcție de acest lucru biletele pot fi mai scumpe sau mai ieftine. Din punct de vedere al transmisiunilor TV nu vor fi probleme. Sumele de bani rămân aceleași, iar drepturile sunt deja cedate pentru televiziunile care urmau să transmită în vara acestui an.

Japonezii și-au dorit ca Jocurile Olimpice să rămână în 2020, dar să fie mutate după jumătatea lunii septembrie, însă Comitetul Olimpic Internațional a respins această idee, mai spune Michael Payne. Următoarele Jocuri Olimpice se vor desfășura cu siguranță în 2024. Dacă nu vor interveni alte probleme, se va reveni la sărbătoarea supremă a sportului în anii pari.

Un alt subiect interesant dezvoltat a fost acela al capacității sportivilor. Pentru că în special jucătorii și jucătoarele de tenis și fotbaliștii vor avea o perioadă foarte încărcată într-un interval scurt și există temerea ca din punct de vedere fizic să nu vedem chiar cel mai bun spectacol. Însă după ce omenirea va trece peste un eveniment atât de dificil și de greu, cu siguranță pot să fie cele mai frumoase Jocuri Olimpice din istorie.

Articol scris de Mihai Dolinschi