Echipa de conducere pe următorii 4 ani

echipaGeorge Boroi a fost validat în unanimitate ca secretar general al COSR. Vicepreşedinţi sunt Alexandru Dedu (FR Handbal), Camelia Potec (FR Nataţie şi Pentatlon Modern) și Octavian Morariu (CIO)

Alexandru Enciu

Mihai Covaliu (39 ani) va fi preşedintele COSR într-o conjunctură mai mult decât favorabilă, din punct de vedere organizaţional. Adunarea Generală a dat gir nu doar fostului campion olimpic de sabie, ci şi echipei sale. Astfel, vicepreşedinţi au fost aleşi Alexandru Dedu (45 de ani), preşedintele FR de Handbal şi Camelia Potec (34 de ani), şefa de la Nataţie şi Pentatlon Modern. Al treilea vicepreşedinte este automat Octavian Morariu (membru CIO). Însă mai important decât aceste ultime alegeri este faptul că noul secretar general a devenit George Boroi. Propus de Mihai Covaliu, fostul sprinter al României a fost validat cu unanimitate de voturi de Comitetul Executiv.

„Va trebui să muncim mult”

boroiGeorge Boroi (52 de ani) a fost văzut în ultimi ani drept înlocuitorul de drept al lui Ioan Dobrescu, omul care a fost secretarul general al forului olimpic în ultimii 12 ani. Însuşi abilul Dobrescu l-a nominalizat pe comandantul CSA Steaua drept succesor. Om de echipă, excelent manager, cu realizări deosebite atât la Steaua, cât şi în federaţiile unde a avut funcţii de-a lungul timpului, diplomat desăvârşit, George Boroi este omul potrivit pentru funcţia de secretar general. „Sunt onorat de faptul că domnul Covaliu m-a propus secretar general pentru mandatul următor, cu atât mai mult că am fost validat în unanimitate în Comitetul Executiv, ales în mod democratic de membrii Adunării Generale. Ca principală sarcină pentru lumea militară ştiu ce înseamnă execuţia. Secretarul general este omul care va pune în practică deciziile Adunării Generale şi ale Comitetului Executiv.

membriObiectivele sunt măreţe, va trebui să muncim foarte mult. Am spus că dacă la Rio cel puţin fiecare club ar fi deţinut o părticică din medaliile obţinute de Steaua la vremea respectivă, am fi fost mai bogaţi în performanţă. Începând de mâine în mod sigur nu va mai fi Dinamo şi Steaua, aici vor fi doi oameni care îşi vor asuma responsabilitatea în ceea ce priveşte spiritul olimpic românesc şi rezultatele pe care ni le-am propus”, a declarat George Boroi.