Doi jurnaliști români au ajuns în Top 10 al AIPS Sport Media Awards

La începutul acestei luni vă comunicam o veste importantă, aceea că doi jurnaliști români au fost nominalizați în Top 20 al AIPS Sport Media Awards, concursul inițiat de Asociația Internațională a Presei Sportive, adresat jurnaliștilor sportivi din întreaga lume, dotat cu premii substanțiale, în valoare de 104.000 de dolari. Avem bucuria să vă anunțăm că reprezentanții presei sportive din România au ajuns în Top 10!

La secțiunea Editorial, printre jurnaliștii nominalizați în Top 10 se numără și Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România. Editorialul înscris în concurs, purtând titlul „Lacrimile unui comentator bătrân”, a fost publicat în numărul 57 (iunie 2018) al revistei „Sport în România”, editată de APSR.

Un alt jurnalist român nominalizat în Top 10 AIPS Sport Media Awards, la secțiunea Weblog, este Lucian Oprea, cu articolul „Simona Halep, campioană la Roland Garros”.

AIPS va comunica pe 2 ianuarie 2019 numele finaliștilor din Top 3, la fiecare categorie de concurs. Aceștia vor fi invitați la Lausanne, în Elveția, pe data de 21 ianuarie 2019, la gala de decernare a premiilor.

În total, au fost înscrise 1273 de materiale, la diferite secțiuni, de la jurnaliști din 119 țări.
Dintre românii care s-au înscris și s-au situat între primii 30 se numără: Cristian Vlad, cu „Simona de România”, și Andreea Giuclea, cu „Teoria pașilor mărunți”.