Comunicatul Asociatiei Presei Sportive

Asociaţia Presei Sportive din România a aflat cu regret despre evenimentele petrecute aseară la Skopje, în Macedonia, la antrenamentul oficial al echipei de fotbal Steaua Bucureşti, când jurnaliştii cotidianului Pro Sport şi cei ai postului TV Sport.ro au fost agresaţi de Mihai Stoica, managerul general al grupării din Ghencea.

APSR observă că reacţia oficialului stelist, care nu se află la primul derapaj de acest fel, este cu totul nejustificată si trebuie sanctionată cu asprime.

În ultima vreme, FC Steaua Bucureşti, prin câţiva oficiali ai săi, a obstrucţionat mai mulţi jurnalişti, care nu încercau decât să-şi facă meseria. Acreditări de presă ridicate, ameninţări, iar acum agresiuni fizice, acestea sunt ingredientele cu care cei de la FC Steaua cred că îşi pot crea o imagine de club european.

Asociatia Presei Sportive condamnă evenimentele regretabile de la Skopje si isi rezervă dreptul de a sesiza oficial UEFA şi FIFA, având speranta ca măsurile să nu întârzie.

De asemenea, APSR va trimite o sesizare scrisă Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste, denuntând ultimele acţiuni ale FC Steaua împotriva jurnaliştilor sportivi, fie că sunt sau nu membri ai Asociaţiei Presei Sportive din România.

 

CONSILIUL APSR