A fost anunțat Top 20 al AIPS Sport Media Awards. Doi jurnaliști români, nominalizați

Asociația Internațională a Presei Sportive a comunicat Top 20 al AIPS Sport Media Awards, concursul adresat jurnaliștilor sportivi din întreaga lume și dotat cu premii substanțiale, în valoare de 104.000 de dolari. În total, au fost înscrise 1273 de materiale, la diferite secțiuni, de la jurnaliști din 119 țări.

Avem bucuria să vă anunțăm că în Top 20 apar și doi jurnaliști români, care rămân astfel în cursa pentru etapa finală din luna ianuarie, de la Lausanne.

Astfel, la secțiunea Editorial, printre jurnaliștii nominalizați în Top 20 se numără și Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România. Editorialul înscris în concurs, purtând titlul „Lacrimile unui comentator bătrân”, a fost publicat în numărul 57 (iunie 2018) al revistei „Sport în România”, editată de APSR.
Un alt jurnalist român nominalizat în Top 20 AIPS Sport Media Awards, la secțiunea Weblog, este Lucian Oprea, cu articolul „Simona Halep, campioană la Roland Garros”.

La fiecare din cele șase secțiuni ale concursului juriul va selecta câte cinci finaliști, care vor fi invitați în ianuarie 2019 la Lausanne.
Dintre românii care s-au înscris și s-au situat între primii 30 (nu apar pe listele AIPS, unde sunt numai primii 20), se numără: Cristian Vlad, cu „Simona de România”, și Andreea Giuclea, cu „Teoria pașilor mărunți”.