A apărut numărul 58 al revistei „Sport în România”

Coperta numărului 58 al revistei „Sport în România” este dedicată excepționalei scrimere Ana-Maria Popescu, sportivă care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial, la numai zece luni după revenirea în activitate.

Obișnuitul interviu al lunii, realizat de directorul publicației, Dumitru Graur, îl are ca protagonist pe Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere. Sub titlul „În haltere se schimbă absolut totul. Vor fi noi categorii de greutate și noi recorduri”, interviul ce se întinde pe 7 pagini scoate în evidență și aspectele negative din sportul românesc.
În numărul 58 este reflectată performanța sportivilor români, medaliați la Campionatul European de tenis de masă pentru cadeți și juniori, competiție desfășurată la Cluj-Napoca.
„Sport în România” are bucuria de a prezenta iubitorilor sportului și vestea că avem încă un număr 1 mondial, pe lângă Simona Halep la tenis și Cristina Neagu la handbal. Este vorba despre luptătoarea Alina Vuc, locul 1 mondial la categoria 50 kg.

Editorialul semnat de Dumitru Graur, sub titlul „Un abuz incalificabil”, face referire la refuzul oficialilor campioanei României la fotbal, CFR Cluj, de a-i acorda acreditare pentru noul sezon unui jurnalist sportiv pe motiv că ar fi adresat întrebări incomode la una dintre conferințele de presă din sezonul precedent.
De asemenea, în numărul 58 puteți citi un amplu reportaj despre exploratoarea Uca Marinescu, orima sexagenară din lume care a atins pe schiuri, într-un singur an calendaristic (2001), ambii poli ai Pământului.

Alte titluri din numărul 58:
*INVESTIȚIE. Primăria Sectorului 1 va construi o sală de sport ultramodernă la Colegiul Tehnic Media;
*NATAȚIE. Înotul românesc are spatele asigurat;
*ATLETISM. Remarcată de profesorul de la școală;
*KAIAC-CANOE. Strat de aur pe canoea românească;
*SCRIMĂ. O mare campioană;
*FOTBAL. A început Liga 1!;
*FOTBAL – CM 2018. În fotbal cântă „cocoșii”!; Frumoșii nebuni ai Mondialului;
*TENIS. Simona privește spre Olimpiadă!; Un titlu și multe semne de întrebare; „Rețineți acest nume!”;
*HANDBAL. Gata cu vacanța;
*HALTERE. Paul Dumitrașcu, „aruncător” cu stil;
*JUDO. Sportiv de aur, elev de 10;
*CICLISM. Turul Sibiului, o afacere columbiană;
*VOLEI. Se naște o nouă mare rivalitate sportivă;
*POVESTIRI CU TÂLC. Ferenc Puskas și ofensiva maghiară;
*OLIMPISM. Amintiri și emoții cu Mexico 1968;
*SĂNĂTATE. Mare atenție la micii campioni;
*CURIOZITĂȚI. Provocare extremă: Patagonian Expedition Race

(Mai multe detalii referitoare la articolele din numărul 58 al revistei de cultură şi educaţie “Sport în România” le puteţi găsi pe site-ul www.sport-inromania.ro)