Un jurnalist român, cuprins în programul Young Reporters al AIPS

Șase tineri jurnaliști de pe 4 continente se află în aceste zile la Abu Dhabi, unde au loc Jocurile Mondiale Special Olympics. Cu acest prilej, Asociația Internațională a Presei Sportive (AIPS) derulează programul Young Reporters, în care a fost inclus și un reprezentant al României.

Denis Șchiopu

Denis Șchiopu, de la Telekom Sport, se numără printre cei șase jurnaliști promițători selectați de AIPS care au posibilitatea de a spune poveștile Jocurilor Mondiale Special Olympics.

Tinerii jurnaliști, cu vârste între 21 și 28 de ani, vor avea alături un mentor AIPS, care le va oferi instruire zilnică privind acoperirea celui mai mare eveniment sportiv și umanitar din 2019, în ceea ce înseamnă articole, interviuri, foto, video și social media.
Președintele AIPS, Gianni Merlo, este încântat de cea mai nouă colaborare dintre organizația pe care o conduce și Special Olympics.

„Ca partener al Jocurilor Mondiale Special Olympics, o colaborare care a fost reînnoită la începutul acestui an, AIPS se angajează să răspândească mesajul puterii sportului prin intermediul acestui program foarte important al tinerilor reporteri. În cadrul acestor activități, acești șase tineri jurnaliști au o responsabilitate socială și etică crucială, în special în aceste vremuri complicate pentru sport și geopolitică, și au o ocazie unică de a se dezvolta mai departe în Abu Dhabi “, a spus președintele AIPS.

Întrecerea de la Abu Dhabi, din perioada 14-21 martie, reunește peste 7500 de sportivi cu dizabilități intelectuale din 190 de țări, care vor concura în total la 24 de sporturi: atletism, badminton, baschet, volei de plajă, bocce, bowling, ciclism, fotbal, golf, gimnastică artistică și ritmică, handbal, judo, caiac-canoe, înot și înot în ape deschise, powerlifting, patinaj cu role, navigație, tenis de masă, tenis, triatlon și volei.

Jurnaliștii care participă la Programul Young Reporters AIPS din Abu Dhabi pentru Jocurile Mondiale Special Olympics 2019 sunt:
Erin Fish, SUA
Denis Șchiopu, România
Aly Ayman Behery, Egipt
Mercy Mmbone, Kenya
Viknes Waran Raman, Malaezia
Frederick Woehl, Germania