Ultimele zile pentru înscrierea la Premiile AIPS Sport Media 2022

Căutarea celor mai buni povestitori din sport se apropie de final. Pe 4 noiembrie este termenul limită de înscriere la ediția 2022 a AIPS Sport Media Awards, concursul organizat de Asociația Internațională a Presei Sportive și adresat jurnaliștilor sportivi de pe întreg mapamondul.

Este nevoie doar de câțiva pași simpli pentru a te alătura acestei sărbători incredibile, care promovează excelența în mass-media sportivă și joacă un rol în lupta împotriva amenințărilor care afectează lumea jurnalismului în epoca noastră.

De la înființarea lor în 2018, la Premiile AIPS s-au înscris peste 4000 de jurnaliști, fotografi și realizatori de videoclipuri.

Premiile AIPS Sport Media Awards acceptă piese jurnalistice în diferite formate, publicate sau difuzate în media sportivă tradițională și, de asemenea, pe noi canale digitale – de la fotografie la jurnalism scris și difuzare audio și video.

Categoriile sunt: 1) Fotografie – Acțiune sportivă; 2) Fotografie – Portofoliu; 3) Presă scrisă – Cea mai bună notă de culoare; 4) Presă scrisă, Cea mai bună coloană. 5) Audio. 6) Video – Documentar de peste 10 minute; 7) Video – Profil atlet mai mult de 10 minute; 8) Video scurt de până la 10 minute.

Limbi. Jurnaliştii pot participa direct la munca lor în orice limbă. Editorii pot face, de asemenea, aplicații de la terți, atâta timp cât reprezintă aceeași companie media și autorii sunt informați în mod corespunzător. Aplicațiile sunt gratuite și nu este necesară calitatea de membru AIPS pentru a participa.

Premiile AIPS Sport Media vor lua în considerare numai lucrări individuale sau de grup care au fost difuzate sau publicate pentru prima dată în perioada 5 noiembrie 2021 – 4 noiembrie 2022.

Premiile AIPS Sport Media au reușit să atragă atenția jurnaliștilor din peste 100 de țări de la lansarea lor în 2018. Prima ediție, la Lausanne în 2019, l-a avut ca invitat principal pe președintele CIO, Thomas Bach. În a doua, la Budapesta 2020, a fost prezent președintele FIFA, Gianni Infantino. A treia ediție a fost o gală virtuală de la castelul Vigevano, Italia, având în vedere restricțiile din cauza pandemiei. Cea de-a patra a avut loc la Doha, Qatar, în iunie 2022. Următoarea ceremonie se va muta acum la Seul, Coreea de Sud, unde următorul Congres AIPS va avea loc la începutul lui mai 2023.

Premii. Cei selectați pe podium vor primi o invitație de călătorie, un trofeu pe scenă și un premiu în bani variind între 2.000 de dolari (locul trei), 3.000 de dolari (locul doi) și 8.000 de dolari (locul I) la fiecare dintre cele opt categorii principale.

Pentru a vă înscrie, tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrați pe site-ul www.aipsawards.com și apoi să trimiteți două înscrieri în format PDF, JPG, MP3, MPG sau similar.

Juriu. Procesul de selecție implică profesioniști din 36 de țări aparținând Asociației Internaționale a Presei Sportive. Lucrările sunt evaluate și trebuie să treacă prin cinci etape pentru a ajunge pe podiumul final.

În această măsură, în cea de-a doua ediție, a fost creată categoria Young Reporters,  pentru tinerii de până la 30 de ani, care pot alege opțional să participe și să aspire să primească o bursă la un eveniment sportiv mondial cu cheltuieli și acreditare acoperite de AIPS.

Organizatorii așteaptă cu nerăbdare participarea dumneavoastră la acest festival autentic al jurnalismului sportiv mondial. Pur și simplu înregistrați-vă sau conectați-vă, dacă sunteți deja înregistrat, la www.aipsawards.com

Iată ce trebuie să faceți pentru a vă înscrie în concurs:

1) Creați un cont pe site-ul dedicat AIPS Sport Media Awards: https://aipsawards.com/sma/register

2) Conectați-vă cu adresa de e-mail și parola: https://aipsawards.com/sma/

3) Completați secțiunea „Profilul meu” cu datele dumneavoastră personale.

4) Faceți clic pe „Adăugați trimiteri”. Completați partea 1 „Depunerea dvs.”. Selectați Categoria și (dacă este cazul) Subcategoria din prima trimitere. Scrieți titlul și descrieți-l în mai puțin de 1000 de caractere. Poți explica de ce este relevant, dificultățile cu care te-ai confruntat sau efectul pe care l-a produs munca ta.

5) Completați acum partea 2 „Fișiere și date”. Încărcați un link, un fișier sau ambele, în funcție de categorie. Poate fi un PDF sau Word pentru articole scrise, JPG pentru fotografie sau un fișier video sau audio. De asemenea, puteți trimite linkuri, atâta timp cât acestea nu sunt în spatele unui paywall. Dacă se află în spatele unui paywall, asigurați-vă că încărcați un PDF cu articolul complet.

6) Selectați dacă trimiterea dvs. este în limba engleză (Da/Nu). Dacă nu este în limba engleză, vă rugăm să specificați limba, care este vitală pentru o judecată corectă. Rețineți că trimiterile pot fi în orice limbă. Este recomandabil, dar nu obligatoriu, să trimiteți o traducere în limba engleză.

7) Precizați numele mass-media în care a fost publicat/difuzat depunerea și scrieți data publicării. Rețineți: toate lucrările trimise trebuie să fie lucrări care au fost publicate/difuzate pentru prima dată între 5 noiembrie 2021 și 4 noiembrie 2022.

8) Selectați Da/Nu dacă data publicării este vizibilă în fișierul/linkul dvs.

9) Dacă trebuie să furnizați dovada publicării (de exemplu, un PDF, coperta revistei, capturi de ecran etc.), aveți o zonă separată pentru a încărca documentele/linkurile justificative. Aceeași zonă se aplică în cazul în care doriți să trimiteți o traducere în limba engleză sau o transcriere a fișierelor dvs. audio/video în limba originală.

10) Dacă sunteți gata, puteți selecta Trimiteți. Dacă doriți să faceți modificări într-o trimitere, accesați „Trimiterile mele”. Puteți șterge, adăuga sau modifica oricând.

Dacă prima dvs. trimitere a fost pentru categoria Young Reporter Under 30, vă rugăm să rețineți că a doua dvs. trimitere trebuie să fie în oricare dintre celelalte categorii (Scris, Fotografie, Video, Audio). Este permisă o singură trimitere Young Reporter per persoană.

Dacă doriți să faceți o a doua trimitere, mergeți la „Adăugați trimiteri” (Pasul 4) și repetați procesul.