UEFA e drastică: nu se va fuma pe arenele de la Euro 2012

UEFA a anunțat astăzi că va interzice fumatul pe toate stadioanele care vor găzdui meciurile Europenelor de anul viitor, competiție ce se va desfăşura în Polonia şi Ucraina.

La Euro 2012 nu va exista niciun loc pentru fumători în incinta arenelor, dar nici în jurul stadioanelor, unde va fi interzisă inclusiv comercializarea sau reclamele la țigări. Forul european va implementa acest proiect cu ajutorul mai multor organizații mondiale şi europene. Decizia UEFA transmite un mesaj clar suporterilor, evidenţiind legătura dintre fotbal şi sănătate. „Fotbalul şi sportul, în general, înseamnă sănătate. Tutunul nu are nici o legătură cu asta, nu se potrivesc”, a declarat Androulla Vassiliou, comisar european, responsabil de sport.

„Prin această decizie, nu facem decît să respectăm sănătatea spectatorilor şi a tuturor oamenilor implicaţi în acest turneu”, a întărit preşedintele UEFA, Michel Platini.

Aceasta este prima competiţie la care fumatul este interzis în totalitate pe arenele sportive şi în preajma lor.

În România există trei stadioane pe care nu se poate fuma: „Național Arena”, din București, „Ilie Oană”, din Ploiești, și „Cluj Arena”, arena celor de la „U”. Pe fiecare dintre acestea există, totuși, spații special amenajate pentru fumători.
(Evenimentul zilei)