Tot ce trebuie să știți despre AIPS Sport Media Awards 2023

De la crearea lor în 2018, peste 5.000 de jurnalişti din 160 de ţări au participat la AIPS Sport Media Awards, întrecerea adresată jurnaliștilor sportivi de pe tot globul. Perioada de depunere a lucrărilor pentru cea de-a șasea ediție intră acum în faza finală și organizatorii transmit câteva detalii importante pentru cei care vor să se înscrie în competiția mondială a jurnaliștilor sportivi.

*Calitatea de membru AIPS nu este necesară pentru a participa la întrecere. AIPS Sport Media Awards este destinat tuturor jurnaliştilor profesionişti, realizatorilor de video şi fotografi profesionişti.
*Termenul limită de depunere a lucrărilor este 4 noiembrie 2023, ora 22:00, ora Europei Centrale.
*Toate poveștile, videoclipurile, materialele audio sau fotografiile trebuie să fi fost publicate între 5 noiembrie 2022 și 4 noiembrie 2023. Reproducerile sau materialele republicate de la o dată anterioară nu vor fi luate în considerare.

*Limba oficială a Premiilor AIPS este engleza, dar materialele pot fi trimise în orice limbă. Recomandarea este de a trimite o traducere în limba engleză, deși nu este o condiție obligatorie. În scopuri de traducere, după ce ați trimis fișiere audio și video, organizatorii s-ar putea să vă ceară scenariul în limba originală.
*Premiiile AIPS Sport Media au incluse opt categorii principale: două pentru fotografie (acțiune foto; portofoliu), două pentru presă, una pentru audio, trei pentru Video (Scurtmetraj, Profil de sportiv, Documentare).

Specificații pentru fiecare categorie

Fotografie: o imagine pentru Photo Action, trei până la cinci imagini pentru portofoliu.

Presă scrisă: fără limită de cuvinte; extrase de carte nu sunt permise decât dacă sunt publicate ca articole în instituțiile media.

Audio: emisiuni audio, podcasturi și comentarii permise, fără limită de timp. Video: Funcție scurtă, cu o durată de până la 10 minute.

Profil sportiv și documentar: Începând de la 10 minute fără limită maximă.

Premii oferite

Câștigătorii fiecărei categorii vor primi un premiu de 8.000 USD plus un trofeu. Locul al doilea va câștiga 3.000 USD, iar cel de-al treilea, 2.000 USD.

Categoria Young Reporter Under 30?

Categoria Young Reporter este o categorie specială opțională care nu dă dreptul la premiu în bani și este rezervată celor născuți începând cu 1 ianuarie 1994. Categoria Young Reporter sub 30 de ani este împărțită în 3 subdiviziuni: Cel mai bun tânăr reporter în fotografie; Cel mai bun tânăr reporter în scris; Cel mai bun tânăr reporter în radiodifuziune. La fiecare dintre acestea va fi selectat un câștigător direct, fără locul al doilea sau al treilea. Câștigătorul va câștiga o bursă AIPS la un eveniment sportiv internațional de top.

Două trimiteri de persoană

Sunt permise doar două trimiteri de persoană. Toate trimiterile trebuie trimise folosind site-ul web, www.aipsawards.com. Fiecare trimitere trebuie trimisă într-un formular de înscriere separat.

Se poate participa la două categorii diferite, atâta timp cât jurnaliștii respectă Regulile de participare, inclusiv statutul profesional.

Din cele două trimiteri disponibile per persoană, doar una are permisiunea de a participa la categoria Young Reporter Under 30. Participanții sunt liberi să folosească cealaltă trimitere pentru oricare dintre categoriile principale.

Fiecare trimitere ar trebui să fie făcută într-un formular de înscriere separat, cu titlu informativ, o scurtă intro, link (dacă este cazul) și material suport (dovada publicării, traducere, PDF-uri, fișiere audio sau video). Dacă se găsesc două trimiteri în același formular de înscriere, utilizatorilor li se va cere să îl corecteze înainte de termenul limită. Dacă două sau mai multe lucrări sunt găsite în aceeași formă după termenul limită, acestea nu vor fi luate în considerare.

Câștigătorii sau finaliștii edițiilor anterioare pot participa și la ediția din acest an.

Procesul de selecție

Toate trimiterile sunt verificate și revizuite de un grup de experți și mentori AIPS care vor stabili lista lungă. Următorul pas este în mâinile celor 24 de membri ai Comitetului Executiv, care vor restrânge candidații într-o listă scurtă. Lucrările cel mai bine cotate și cele mai votate trec în turul următor, în care cei 12 membri ai Juriului restrâng lista în două etape de vot (Top 10 candidați, Top 3 nominalizați pe podium). Cu o zi înainte de ceremonie, Juriul se întrunește din nou și votează câștigătorii.

Cum se pot trimite lucrările

Trebuie să vă înregistrați la www.aipsawards.com și apoi să vă încărcați munca. Toți pașii sunt explicați în acest link: https://www.aipsawards.com/single-news?id=20321

Verificarea faptului că o trimitere a fost publicată în perioada valabilă de participare este fundamentală, motiv pentru care AIPS solicită dovada valabilă a publicării. Acesta poate fi un PDF, un link sau o captură de ecran, în funcție de suportul de trimitere. Pentru emisiunile radio și TV, este valabilă o scrisoare de la redactor care garantează când a fost difuzat programul.

Reportajele de investigație reprezintă o categorie specială care nu este deschisă depunerilor, decisă de președintele juriului, Gianni Merlo. Premiile AIPS Sport Media încurajează tot felul de investigații și invită participanții să le prezinte în categoria relevantă, fie că este vorba de Audio, Video sau Scriere. Pe lângă participarea la categoria proprie, toate investigațiile primite sunt candidate la mențiunile speciale de muncă investigativă.

Dacă aveți întrebări, puteți contacta organizatorii direct la info@aipsawards.com și pe conturile de Twitter și Instagram @aipsawards