Simona Halep a primit titlul de maestru al sportului

Simona Halep (nr. 7 WTA – începând de luni, 24 februarie) a primit carnetul de maestru emerit al sportului şi trofeul naţional pentru sport din partea ministrului Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu.

"E o mare sportivă a României, care dincolo de faptul că a dovedit de ce este în stare, aduce atât de multă bucurie României şi prestigiu sportului românesc. Cred că este un model extraordinar pentru orice tânăr care vrea să devină un membru de seamă al societății în care trăim cu toţii şi pentru un stil de viaţă sănătos", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu în cadrul unei conferinţe de pres.

Simona Halep, câştigătoare a 7 turnee WTA, a spus că va juca mereu “cu drag pentru România”.

"Sunt foarte impresionată de acest premiu. Cred că este cea mai mare realizare din viaţa unui sportiv să primească un asemenea premiu în ţara lui. Mă bucur că fac parte din această ţară, voi rămâne întotdeauna aici şi joc pentru România cu drag tot timpul. Vreau să le mulţumesc tuturor celor din România care mă susţin. La Doha a fost un turneu deosebit pentru mine, pentru că au fost mulţi români în tribune şi m-au susţinut foarte mult. Mă bucur că pot să aduc bucurii românilor, acestei ţări. Mă bucur că fac asta pentru sport, pentru tenis mai ales, care este foarte frumos", a spus Halep.

"Cred ca s-a spus cam tot ce era de spus despre performantele Simonei. Îi urez multă sănătate şi acelaşi succes", a spus preşedintele Federației Române de Tenis, George Cosac, prezent la festivitate.