Simona Halep a câştigat Fed Cup Heart Award 2014

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, a câştigat premiul Fed Cup Heart Award 2014 pentru zona Europa/Africa a Cupei Federaţiei, a anunţat ITF.

Premiul Heart Award apreciază meritele jucătorilor care îşi reprezintă ţara în mod deosebit, arătând sacrificiu, curaj şi ataşament în timpul meciurilor din Fed Cup. Simona, nr 5 WTA, a avut-o contracandidată pe olandeza Kiki Bertens. Agnieszka Radwanska (Polonia) a câştigat premiul pentru Grupa Mondială, la care au mai fost nominalizate Belinda Bencic (Elveția), Angelique Kerber (Germania) şi Karin Knapp (Italia), premiul pentru zona America a revenit jucătoarei Teliana Pereira (Brazilia), în competiţia cu Montserrat Gonzalez (Paraguay), iar Sabina Şaripova (Uzbekistan) a învins-o pe Luksika Kumkhum (Thailanda) în duelul pentru zona Asia/Oceania.

Cele patru câştigătoare au fost desemnate pe baza voturilor publicului, în perioada 3-28 martie.

Simona a fost nominalizată pentru revirimentul său din meciurile desfăşurate în primul tur al Fed Cup, când a pierdut primul meci în trei seturi în fața unguroaicei Timea Babos, dar apoi le-a învins în două seturi pe următoarele două adversare, britanica Johanna Konta şi ucraineanca Elina Svitolina, ajutând echipa României să se califice la barajul pentru Grupa Mondială II.

Jucătoarele au fost alese de către un juriu Heart Award, format din preşedintele ITF, Francesco Ricci Bitti, şi mai mulţi foşti jucători de tenis sau membri ai unor organizaţii media, iar peste 60.000 de fani ai tenisului au votat pe site-ul Fed Cup.

Fiecare câştigătoare va primi un cec pe care îl va dona într-un scop caritabil, la alegere.

Halep, Radwanska şi Pereira vor primi aceste recompense cu prilejul meciurilor care vor avea loc în weekend, când România înfruntă Serbia, la Bucureşti, în play-off pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

(În imagine, preşedintele Asociaţiei Presei Sportive din România, Dumitru Graur,  a premiat-o pe Simona cu diploma de excelenţă „Cea mai promiţătoare stea a sportului românesc”)