SCRISOARE PRIMITĂ DE LA BUDAPESTA

Preşedintele APS a primit duminică, 8 septembrie a.c., următorul mesaj de la omologul său de la Budapesta, preşedintele Asociaţiei gazetarilor sportivi din Ungaria, ca urmare a meciului organizat între selecţionatele de ziarişti ale celor două ţări.

Draga domnule Preşedinte! Dragă Dumitru!

Felicitări pentru dubla victorie obţinută vineri. Te asigur că la următorul meci echipa noastră de ziarişti va fi mai bună.

Sper desigur că va exista o şansă pentru revanşă. Îţi mulţumesc pentru organizare, ospitalitate şi în mod special pentru idea generoasă. Dă-mi voie să vin cu o sugestie, valabilă mai ales la evenimentele de mare importanţă, la care ar putea să participe un număr mare de gazetari sportivi din România şi Ungaria, unde s-ar putea organiza un astfel de meci amical.

Regret scandaloasele incidente care au avut loc la Bucureşti. Noi amîndoi ştim foarte bine că aceia care sînt răspunzători pentru aceste ruşinoase evenimente nu exprimă adevăratele intenţii ale poporului ungur şi a celui român.

Este oarecum straniu că Asociaţiile ziariştilor sportivi din România şi Ungaria s-au apropiat ca urmare a unei idei foarte proaste – tristul preludiu al unui meci de handbal în primăvara trecută – dar, în numele colegilor mei, pot acum să spun că sîntem încîntaţi de acest nou mod de apropiere.

Doresc mult succes tuturor gazetarilor sportivi români si, în ce priveşte fotbalul propriu-zis, sper să puteţi înţelege de ce vom fi oarecum suporterii echipei Turciei acum, dar dacă selecţionata României agaţă play-off-ul, îi vom dori să se califice şi să obţină rezultate notabile la Cupa Mondială FIFA.

Cu cele mai bune gînduri,

László Pajor-Gyulai,

Preşedintele al Asociaţiei Maghiare a gazetarilor sportivi (HSWA)


Un text similar a fost publicat de asemenea pe site-ul oficial al asociaţiei ungare. Acest text poate fi văzut la adresa:

http://sportujsagirok.hu/index.php/29-focival-melegitettek-be-a-roman-es-magyar-ujsagirok