Scrisoare din partea unui membru APS, despre problemele asociatiei

Pe blog-ul domnului Dumitru Graur, presedintele APS, a fost trimisa o scrisoare legata de problemele curente ale asociatiei, pe care o redam in continuare, impreuna cu schimbul de mesaje care a urmat.

 

Buna ziua
Stiu ca a trecut foarte mullt timp de la evenimentul la care faceti referire („Știri calde despre APS” – nota noastră), dar acum am dat, intamplator, peste acest text.
Sunt membru APS de vreo 15 ani, cu cotizatie si legitimatie platita an de an. Lucrez in presa sportiva din 1996, fara interupere. Totusi, daca in urma cu niste ani, poate 5, poate 10, mai primeam din cand in cand cate un semn din partea APS, de ceva vreme incoace si aceasta legatura firava a disparut cu totul. Inclusiv de cand s-a schimbat noua conducere. De exemplu, din pura curiozitate, mi-ar placea sa stiu daca la ultimele alegeri au avut drept de vot toti membrii, pentru ca n-am primit absolut nimic in acest sens.
Altfel, din pacate, deocamdata legitimatia APS nu inseamna mai nimic. Intre un posesor de APS si un altul de legitimatie oarecare, facuta la o imprimanta oarecare, chiar nu exista vreo diferenta, inclusiv intr-un proces de acreditare la o competiei sportiva. Nu pot sa sper, decat, ca lucrurile se vor schimba, iar banii pe care ma incapatanez sa-i platesc anual nu se duc pe apa sambetei doar de dragul placerii de a tine in portofel o legitimatie pe care scrie APS.

Stimate domn,
In primul rind, mi-ar fi facut placere sa va cunosc numele. Imi este foarte greu sa inteleg motivul sau motivele pentru care ati simtit nevoia sa va ascundeti sub un pseudonim. Textul pe care l-ati trimis spre publicare este cit se poate de civilizat, iar intrebarile dvs. absolut legitime. In citeva rinduri va inselati insa, si am sa detaliez imediat. In primul rind, actualul Consiliu de conducere (format din 7 membri) nu poate fi acuzat in nici un caz pentru lipsurile de comunicare cu membrii APS din ultimii 5-10 ani, si nici de lipsa aproape totala de activitate care s-a petrecut in tot acesti ani (daca nu chiar mai multi). Conducerea actuala a APS nu se afla in activitate decit de cam 6 luni, fiind aleasa in mod perfect democratic in martie a.c. La alegeri au participat peste 500 de membri APS, asa cum veti putea constata privind rezultatele alegerilor. Daca domnia voastra nu a fost anuntata in nici un mod, nici asta nu poate fi un cap de acuzare impotriva noastra, fiindca la acea ora actualul Consiliu pur si simplu inca nu exista! Ca atare, am fost imediat incredintat ca ne asteapta o munca imensa spre a reface prestigiul si importanta asociatiei noastre. Va invit cu mare placere sa vizitati site-ul asociatiei, la adresa http://www.apsmedia.ro – spre a vedea cu ochii dvs. ce am realizat noi in doar citeva luni de activitate. Si va asigur ca nu este decit inceputul! In lunile care urmeaza veti avea destule surprize placute din partea noastra, va rog sa ma credeti. Veti observa de de exemplu pe acest site (deschis in premiera de noi acum cam doua luni) ca facem eforturi pentru incheierea de protocoale cu federatiile sportive, pentru a-i proteja si avantaja pe membri APS in relatiile cu aceste federatii, inclusiv in eliberarea de legitimatii de acces si acreditari. Exista de asemenea in planurile noastre modificarea substantiala a statutului asociatiei, prin crearea unor filiale regionale puternice, care sa-i reprezinte pe gazetarii sportivi din provincie direct in noul organism creat, anume Comitetul de conducere a APS. Despre toate acestea, ca si inca multe altele, veti afla intrind pe site-ul pe care vi l-am indicat.
Pe scurt, va multumesc pentru scrisoarea dvs. si va invit la un dialog permanent, spre a comenta si pe viitor problemele si necazurile Asociatiei Presei Sportive.
Cu cele mai bune ginduri,

Dumitru Graur
Presedinte APS


Va multumesc pentru raspunsul extrem de rapid. Am scris sub pseudonim nu din intentia de a-mi ascunde numele, nici n-as fi avut vreun motiv sa o fac. Ma numesc Ionut Pana si sunt din Ploiesti. Apoi, poate ca nu m-am exprimat eu foarte corect, dar nu erau niste critici adresate actualei conduceri, ci doar o constatare a unor fapte pe care le-am remarcat, in ultimii ani, in calitatea de membru APS. Altfel, sunt convins ca veti reusi sa faceti ceea ce va propuneti si va nu-mi ramane decat sa va urez mult succes.