Scene incredibile la meciul Petrolul – Steaua

Un suporter a pătruns pe teren la meciul de la Ploieşti şi l-a lovit pe Galamaz. Au urmat momente de o violenţă rară, apoi jocul a fost întrerupt.

Fotbalul românesc a fost cutremurat aseară de scenele incredibile, nemaiîntâlnite pe un stadion din ţara noastră, care au provocat oprirea meciului Petrolul Ploieşti – Steaua.

S-a întâmplat spre finalul primei reprize, într-un moment în care oaspeţii conduceau cu scorul de 1-0 şi tocmai primiseră o lovitură de pedeapsă. În acel moment, trei fani ploieşteni au sărit în teren, iar unul dintre ei, Ştefan Dragoş Enache, a reuşit să ajungă nestingherit până la centrul terenului, unde l-a lovit din spate, cu pumnul în faţă, pe stelistul George Galamaz.

Suporterul recalcitrant l-a scuipat pe fundaşul stelist, după care s-a îndreptat ameninţător spre Novak Martinovici. Stelistul l-a pus la pământ şi l-a lovit la rândul său cu bestialitate. Înconjurat imediat de stelişti, ploieşteanul a fost lovit şi de portarul Răzvan Stanca. Meciul s-a întrerupt minute bune, iar arbitrul Robert Dumitru i-a eliminat pe steliştii Martinovici şi Stanca.

Momentele de groază nu s-au oprit aici. Meciul s-a reluat pentru circa un minut, timp în care Mihai Costea a transformat penalty-ul, dar Ciprian Tătăruşanu a fost lovit la rândul său cu o petardă în spate.

Echipele s-au dus la vestiare înainte ca Robert Dumitru fluiere, fiindcă pe teren au continuat să zboare petardele. Culpa arbitrului este că nu a oprit meciul de prima dată, deşi siguranţa jucătorilor era serios pusă în pericol.

 

(EVENIMENTUL ZILEI)