Rusii dau premii mari medialiatilor olimpici la Londra

Având parte de puternicul sprijin al guvernului, potenţialii medaliaţi cu aur de la Londra din echipele olimpice şi paralimpice ale Rusiei vor fi recompensaţi pe măsură odată cu revenirea din Anglia. Conform anunţului postat pe site-ul Guvernului Rusiei, Primul ministru Vladimir Putin a semnat un decret pe baza căruia s-a creat un fond de premii care vor fi acordate medaliaţilor de la JO din acest an.

Câştigătorii medaliilor de aur vor primi 4 milioane de ruble (aproximativ 130.000 de dolari). Medaliaţii cu argint vor fi recompensaţi cu câte 2,5 milioane (82.500 USD), în timp ce deţinătorii medaliilor de bronz vor primi câte 1,7 milioane de ruble (56.000 USD). De amintit faptul că aceeaşi recompensă va fi acordată atât premianţilor de la Jocurile Olimpice, cât şi celor de la Jocurile Paralimpice.

O clauză specială a Hotărârii de Guvern arată că şi antrenorii şi membrii staff-ului delegaţiei olimpice a Rusiei vor fi premiaţi în funcţie de performanţele obţinute de către elevii acestora. Ministerul Sportului, Turismului şi Tineretului, împreună cu Ministerul Finanţelor, Comitetul Olimpic şi Comitetul Paralimpic vor decide modul în care aceste premieri se vor face.

Fondurile guvernamentale au ajuns la nivelul actual înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, fiind unele dintre cele mai mari din lume. Pe lângă bonusurile financiare acordate de către Guvern, atleţii ruşi primesc, în mod tradiţional, numeroase cadouri şi bani şi din partea autorităţilor locale, ca şi recunoştinţă pentru realizările lor olimpice.

Preluare de pe site-ul AIPS

Traducere: Cătălin Făinişi