Romania, in grupa cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia si Andorra pentru Preliminariile CM 2014!

Nationala Romaniei va evolua in Grupa D a Preliminariilor pentru Campionatul Mondial de 2014, alaturi de nationalele Olandei, Turciei, Ungariei, Estoniei si Andorrei! Cele 53 de nationale care vor evolua in Preliminariile CM 2014 in zona Europei si-au aflat in aceasta seara adversarele. “Tricolorii” vor da piept cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia si Andorra, in Grupa D. Castigatoarea grupei se va califica direct in Brazilia, in timp ce ocupanta locului secund poate ajunge la baraj cu performante bune.

Reprezentativa României va întâlni selecţionatele Olandei, Turciei, Ungariei, Estoniei şi Andorrei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, conform tragerii la sorţi de sâmbătă, de la Rio de Janeiro.

Tragerea la sorţi pentru zona Europa a fost efectuată de fostul mare fotbalist Ronaldo şi de jucătorul echipei FC Santos, Paulo Ganso. Preliminariile CM-2014 se vor disputa în perioada 7 septembrie 2012 – 15 octombrie 2013.

Olanda este vicecampioana mondială en-titre şi ocupanta poziţiei secunde în clasamentul FIFA. Olanda este o “veche cunoştinţă” a României care a mai fost adversară in preliminariile CM-2006 şi Euro-2008. De asemenea, Olanda a fost adversara României la Campionatul European din 2008. La toate întâlnirile cu olandezii, selecţionerul României a fost Victor Piţurcă.

Turcia ocupă locul 24 în clasamentul FIFA, Ungaria se află pe poziţia 47. Estonienii erau pe 79 în ultimul top FIFA, iar Andorra pe 203. Sursa: SPORT365