Romania și-a definitivat lotul pentru Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret

România va participa cu 22 de sportivi la prima ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret, competiție care se va desfăşura la Innsbruck, în Austria, în perioada 13-22 ianuarie.

Alături de sportivi, din delegația României mai fac parte nouă antrenori, patru oficiali și un “Tânăr Ambasador”, în persoana atletei Alina Rotaru.
Pe lângă promovarea competiției, misiunea Alinei Rotaru – multiplă campioană națională de juniori la săritura în lungime, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) ediția inaugurală de vară, Singapore 2010, și tot cu argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), Tampere 2009 – va fi de a-i stimula pe sportivi să se implice în programele culturale si educaționale.

JO pentru tineret sunt rezervate sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Comparativ cu Jocurile Olimpice de Iarnă rezervate seniorilor, cele pentru tineret includ doar nouă probe în concurs, faţă de 15 la seniori.

Și-au anunțat participarea 1059 de sportivi de top din peste 60 de țări ale lumii.

Iată lotul României:
– Sarituri cu schiurile
: Robert Tatu – primele sesiuni sunt programate pe 14 ianuarie a.c.
– Schi – alpin: Andrei Centiu – intrecerile vor incepe pe 14 ianuarie a.c.
– Patinaj – viteză: Bianca Stănică, Alina Bianca Dănescu si Adrian Mocanu – intrecerile vor incepe pe 14 ianuarie a.c.
– Schi – biathlon: Dorottya Buzas, Iulia Ioana Tigani și Marius Petru Ungureanu –  întrecerile vor incepe pe 15 ianuarie a.c.
– Sanie individual: Denisa Elena Poștoacăa, Ana Maria Șovăială și Daniel Popa;sanie dublu: Cosmin Atodiresei – Ștefan Musei – întrecerile vor începe pe 15 ianuarie a.c.
– Hochei pe gheață – concurs de îndemânare: Noemi Ballo și Andrei Sotir – rundele de calificare sunt programate pe 16 ianuarie a.c.
– Schi – fond: Simona Ungureanu și Daniel Pripici – intrecerile vor incepe pe 17 ianuarie a.c.
– Scheleton: Andreea Chiosa, Ramona Arcos și Cosmin Chioibașu – competiția va avea loc pe 21 ianuarie a.c.
– Bob dublu fete: Ana Andreea Constantin (pilot) – Andreea Grecu –  competițtia se va desfăsura pe 22 ianuarie a.c.

(Evenimentul zilei)