Romania, evoluţie modestă la Mondiale

Naţionala de handbal feminin a României a fost ridiculizată, sâmbătă seară, la Sao Paulo, de selecţionata Franţei, în ultima partidă din faza grupelor la Mondialele din Brazilia. Tricolorele au pierdut scorul de 39-20 şi au încheiat pe locul trei în Grupa C.
Ada Nechita a marcat şase goluri pentru România în partida cu Tunisia
Elevele lui Radu Voina vor evolua în optimile de finală, însă după evoluţia de aseară, lucrul normal ar fi să îşi facă bagajele şi să se întoarcă în ţară. Dacă înainte de start, meciul se anunţa a fi unul echilibrat, după o oră de joc, imaginea României de echipă mare în handbalul feminin tremură din toate încheieturile.

Tricolorele s-au ţinut de adversare doar un sfert de oră, practicând acelaşi joc previzibil, lipsit de creativitate şi bazat pe veteranele Elisei, Brădeanu sau Farcău. Apoi a venit tăvălugul francez. Jucătoarele din Hexagon au marcat gol după gol. Defensiva română a făcut figuraţie. Până şi portarul franţuzoaicelor a înscris. Diferenţa finală de scor: 19 goluri. Dezastru!

România va da piept în optimile de finală cu Croaţia. Dacă nu se schimbă nimic drastic în următoarele zile, ne aşteaptă o nouă umilinţă. Eşecul cu Franţa poate reprezenta sfârşitul unei ere pentru sportul românesc. Poate fi începutul unei lungi perioade în care echipele româneşti nici nu vor mai avea curajul să spere la o medalie.

Joi seară, tot la Sao Paulo, româncele au cedat lamentabil în faţa Braziliei, scor 28-33. În primele trei partide, româncele au câştigat de două ori, cu modestele Tunisia şi Cuba, şi au remizat cu mediocra echipă a Japoniei.

(Evenimentul zilei)