Real Madrid va infiinta patru Academii de Fotbal in Irak

Ministerul Tineretului şi Sportului din Irak a semnat o înţelegere de cooperare sportivă cu Real Madrid pentru înfiinţarea a patru Academii de Fotbal în Provincia Kurdistan, din Nordul Irakului.

Reprezentantul clubului spaniol, Miguel Mutton, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă care a urmat ceremoniei din oraşul Erbil, că cele patru academii vor avea rolul de a dezvolta echipele de tineri, antrenorii şi cadrele tehnice, ca şi administrative din fotbalul irakian. Aceste centre urmează să fie construite în oraşele Erbil, Dohuk şi Sulaymaniyah.

Conform înţelegerii semnate de ministrul Kaweh Mahmoud şi dl. Miguel Mutton, clubul spaniol va superviza academiile prin intermediul pregătirii cadrelor locale în Spania şi prin aducerea de experţi spanioli în sport în Irak.

„În acest moment, este important pentru ambele părţi să le sporească jucătorilor care se vor înscrie la Academie încrederea în forţele proprii, dar şi să îi educe, deoarece aceasta este principala prioritate a proiectului”, a explicat Mutton.

Academii similare există în 62 de ţări din lumea întreagă. În acelaşi timp, nu mai puţin de 190 de Academii de Fotbal sunt pregătite să semneze contracte de colaborare cu Real Madrid.

„Am încheiat această înţelegere şi vreau să vă asigur că, în următoarele luni, vom reveni în Kurdistan pentru a trece la acţiune. Vreau să menţionez că aceste academii sunt foarte importante pentru noi”, a adăugat Mutton.

De asemenea, acesta a subliniat faptul că academiile nu vor fi specializate numai pe fotbal, deşi acesta este rolul lor principal, ci se vor asocia şi cu alte sporturi, motiv pentru care Real Madrid este interesat să construiască personalităţi puternice, nu doar jucători buni.

De partea cealaltă, Mahmoud a declarat că aceste academii vor fi distribuite în mai multe oraşe din regiune, adăugând că această cooperare între Guvern şi Real Madrid va întări bazele sportului în provincia Kurdistan. Cele patru academii vor accepta copii la patru grupe, limita de vârstă fiind de 17 ani.

 

Preluare de pe site-ul AIPS

Traducere de Cătălin Făinişi