O scrisoare disperată din Târgovişte

Am primit recent pe adresa asociaţiei o scrisoare aproape disperată, de la unul dintre gazetarii sportivi din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa. O publicăm în continuare, cu speranţa că îl vom putea ajuta măcar în acest fel pe confratele nostru.

Numele meu este Costin Mihai şi sunt redactor şef adjunct la cotidianul Jurnal de Dâmboviţa. în ultimii doi ani sunt supus constant, atât eu, cât şi familia sau prietenii mei, unor intimidări, ameninţări, hărţuiri sau şantajuri din partea unor indivizi care activează în sportul dâmboviţean. Lucrurile au luat o turnură periculoasă în ultimele săptămâni, după ce am abordat în presa locală şi centrală un subiect care a deranjat personaje cu greutate din comunitatea locala. Am prezentat atunci articole documentate cu declaraţii, fotografii şi înregistrări video despre o petrecere consumată în Famous Pub Satu Mare, stropită cu alcool, la care au participat mai multe baschetbaliste şi doi oficiali ai Clubului Sportiv Municipal Târgovişte (preşedintele Ciprian Iugulescu şi antrenorul secund Marius Doba).

Cele două americance care evoluează pentru echipa din Târgovişte, Chrissy Givens şi Monique Coker, sunt acuzate de o localnică, Roxana Stan, că au lovit-o cu pumnii şi picioarele, derulându-se o anchetă pe acest subiect. De aici au început răzbunările, care se manifestă asupra mea sub mai multe forme. Sunt filmat pe ascuns sau la vedere pe stadioane, în săli de sport sau pe stradă, sunt ameninţat cu moartea, la fel şi familia sau apropiaţii mei, de indivizi care mă abordează telefonic, cu număr ascuns, iar într- o seară chiar am fost fugărit pe stradă. Un oficial al Clubului Sportiv Municipal Târgovişte, este vorba despre administratorul Marius Doba, m-a ameninţat personal, într-o parcare de bloc, că voi fi distrus dacă mai public un singur articol despre echipa de baschet, fiindcă mi-au fost interceptate convorbirile telefonice sau cele electronice, de pe platformele de socializare. Aşa s-a ajuns să îmi fie spart contul personal de pe Facebook, fiind publicate discuţii private, fără acordul meu, în presa aservită puterii locale, cu intenţia clară de a fi denigrat şi intimidat. Vă rog să mă credeţi că îmi este frică pentru siguranţa mea, a familiei şi a apropiaţilor mei, trăind într-un stres de neimaginat şi într-o continuă teroare. Mi-e teamă să mai ies pe stradă, să mă deplasez în diverse locaţii pentru a-mi exercita meseria şi mai ales pentru părinţii mei, mama suferind de o boală foarte gravă şi având recomandări medicale pentru a evita orice supărare.

Nu vreau să aduc acuzatii nefondate, însă bănuiesc că toate acestea mi se trag de la duşmănia pe care mi-o poartă cei doi oficiali ai Clubului Sportiv Municipal Târgovişte, Ciprian Iugulescu şi Marius Doba. Ţin să precizez că nu sunt la prima asemenea plângere, depunând şi altele pe parcursul ultimilor ani la Poliţie sau la Procuratură. Am speranţa că cel putin de data aceasta să fie depistaţi vinovaţii şi să suporte consecinţele legii, deoarece mă consider intimidat, ameninţat, hărţuit şi şantajat, dar nu şi protejat.
Vă mulţumesc anticipat!

Desigur, Asociaţia Presei Sportive nu are armele şi nici calitatea necesare pentru a restabili normalitatea relaţiilor într-un asemenea caz, care se adresează mai curând celor care sunt plătiţi ca să impună respectul legii. Grav este că dl. Costin Mihai a semnalat în repetate rânduri cazul său organelor de poliţie şi procuratură, fără să fie luate niciun fel de măsuri de stăvilire a agresiunilor la care este supus. Aşa cum bine ştim, în multe dintre oraşele din provincie există puternici poli de putere, care dictează totul pe plan local, încercînd adesea să astupe gura celor care îi deranjează, între care de multe ori pe primul plan sunt chiar ziariştii. Cu alte cuvinte, este foarte probabil ca problemele pe care le are colegul nostru să nu fie deloc un caz izolat. Faptul că dl. Costin Mihai continua lupta sa, scriind şi expunând cazul său opiniei publice, poate fi considerat încă un act de curaj, pentru care merită fără îndoială respectul nostru. Promitem să urmărim acest caz şi să-i informăm pe membri APS despre desfăşurarea lui.

CONSILIUL APS