Naţionala jurnaliştilor români a participat la un turneu de mini-fotbal in staţiunea bulgară Bansko

Turneul, dotat cu trofeul “Nikolai Kolev-Michmania Cup”, a fost organizat de Asociaţia Presei Sportive din Bulgaria. La Bansko au fost prezente delegaţiile din Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Moldova, România şi Bulgaria.

România a încheiat turneul pe locul 5, lăsând o impresie excelentă.

Cu Adi Dobre, membru in Consiliul APS, printre titulari, România a început turneul de la Bansko cu o victorie, 6-3 cu Serbia, şi a încheiat-o tot cu un succes, 6-2 cu Macedonia.
Prezenţa printre jurnaliştii celorlalte echipe participante a unor foşti fotbalişti sau a unor jucători încă în activitate a contat enorm. Bulgaria i-a avut în componenţă, printre alţii, pe Svetoslav Petrov, 34 de ani, şi pe Svetlin Iochev, 33 de ani. Petrov, mijlocaş de meserie, a strâns 11 selecţii în naţionala Bulgariei şi a evoluat la câteva echipe cu nume grele: ŢSKA Sofia, Kuban Krasnodar, Lokomotiv Sofia, Changchun Yatai şi Neftçi Baku.
La ŢSKA, Petrov l-a avut ca antrenor pe Ioan Andone, despre care are doar cuvinte de laudă. “Andone e unul dintre cei mai buni antrenori cu care am lucrat”, ne-a mărturisit Svetoslav Petrov, omul care a învăţat de la românii cu care a intrat în contact inclusiv câteva înjurături.
Svetlin Iochev s-a lăsat şi el de fotbal şi e în prezent reporter la o televiziune de sport din Bulgaria. Naţionala jurnaliştilor bulgari, cu Petrov şi Ionchev titulari, a câştigat fără probleme turneul care s-a desfăşurat pe excelentul teren al complexului Belvedere din Bansko. Echipa care a dat cea mai buna replică bulgarilor a fost cea a României, care a cedat în meciul direct la mare luptă, scor 1-2.
Romeo Chiriac, de la Mediafax, a fost golgeterul echipei României. Trei jucători, Iulian Anghel (Adevărul), Mihai Toma (Libertatea) şi Adi Dobre (Evenimentul zilei), au fost recompensaţi cu trofeul Fair Play. La Bansko a fost prezent şi Dumitru Graur, preşedintele Asociaţiei Presei Sportive din România.
Pentru naţionala României, care este susţinută de Aqua Carpatica şi de kaki.ro, turneul de la Bansko a reprezentat repetiţia generală în vederea Olimpiadei Internaţionale Media. Competiţia supremă se va desfăşura la Beirut, în Liban, în perioada 18-25 octombrie.